Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei pune tunurile pe șefa DNA, după declarațiile privind dosarul Tel Drum: 'De ce nu spune'

sorina matei

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA) Laura Kovesi a declarat într-un interviu pentru Ziare.com, întrebată dacă a mai existat o anchetă privind firma Tel Drum, că direcţia a clasat un dosar privind societatea Tel Drum în 2010, dar nu a dorit să precizeze dacă această cauză avea legătură cu Liviu Dragnea.

Jurnalista Sorina Matei spune într-o postare pe Facebook, citând surse judiciare, că dosarul Tel Drum/ Dragnea din 2010, despre care vorbeşte şefa DNA, a fost închis chiar de un „protejat” al șefei DNA, procurorul Eugen Stoina. De asemenea, jurnalista mai spune că în DNA mai există și un al doilea dosar închis pe aceeaşi temă în care faptele sunt în majoritate prescrise, care a fost închis de Paul Dumitriu, alt protejat al șefei DNA. „De ce nu spune”, tună jurnalista pe pagina de socializare.

Kovesi, primul interviu despre Dragnea: Declarații de ULTIMĂ ORĂ despre dosarul Tel Drum

„Surse judiciare susţin că dosarul Tel Drum/ Dragnea din 2010, despre care vorbeşte şefa DNA, a fost închis chiar de un alt protejat al dânsei. Procurorul Eugen Stoina din Sibiu, de pe Secţia I coordonată chiar de şefa DNA, destul de slăbuţ profesional, venit de la DNA Bucureşti, serviciu între timp desfiinţat.

În acelaşi timp, alte surse judiciare susţin că în DNA mai există şi un al doilea dosar închis pe aceeaşi temă în care faptele sunt în majoritate prescrise. Al doilea dosar a fost închis tot în 2010 de procurorul Paul Dumitriu, adjunct al secţiei a II-a, alt protejat al şefei DNA, cercetat de Inspecţia Judiciară alături de Jean Uncheşelu şi Marius Bulancea, cu performanţa de neegalat în a fi interceptat în dosarele secţiei.

Nu ştie şefa DNA cine a clasat dosarele? Extrem de puţin probabil. De ce nu spune? Poate pentru că este vorba de procurori apropiaţi dânsei. I-a sancţionat pe apropiaţi pentru clasarea speţelor? Bineînţeles că nu. Cum întotdeauna procurorii răspund cu capul pentru soluţiile pe care le dau în dosare, aşa cum şi Lucian Papici a clasat dosarul lui Ghiţă în mandatul şefei DNA, adevărurile din DNA trebuie mereu spuse până la capăt. Altfel, pot fi mici miniciuni induse prin omisiune.

Declaraţie şefa DNA:
Î:“Deci pana in 2016, cand ati deschis primul dosar Tel Drum, nu ati avut fapte?
R: Noi am investigat acele informatii obtinute dupa 2013, nu stiu ce a fost inainte. Dupa 2013, acestea sunt anchetele despre care pot sa va spun.
Î: A existat un dosar Tel Drum inchis de DNA in 2010?
R: Da, a existat un dosar Tel Drum solutionat in 2010 cu o solutie de netrimitere in judecata.
Î: Stiti motivul?
R:Nu am citit in mod special acel dosar.
Î:Avea legatura cu dl. Dragnea?
R: Nu pot sa va confirm sau sa va infirm acest lucru””, a scris Sorina Matei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.