Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoichiţă explică convocarea lui Lobonţ: 'E un catalizator al vestiarului, nu e obligatoriu să joace'

www.skysports.com
Bogdan Lobonț

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, că l-a convocat pe portarul Bogdan Lobonţ pentru a fi un catalizator al vestiarului echipei naţionale, nefiind obligatoriu ca el să joace

Stoichiţă a afirmat că jucătorii echipei naţionale sunt într-o stare de "letargie" şi din acest motiv a fost ales Cosmin Contra ca selecţioner, un tehnician ce poate motiva foarte bine fotbalişti.

"Echipa naţională este letargică la ora actuală, cu jucători foarte buni, după părerea mea. Letargia asta trebuie înlăturată. Nu ştiu de ce s-a ajuns la starea asta, nu fac eu analiza, dar în primul rând îţi trebuie un antrenor care să revitalizeze şi să remotiveze această echipă naţională. Îţi trebuie un antrenor care să ştie să aducă plăcerea de a veni şi a juca fotbal. E cel mai important lucru. Celalte sunt secundare, toată lumea ştie tactică, ştie să antreneze o echipă. Talentul este în primul rând psihologic. Am avut pe listă antrenori care puteau să facă asta, nu asund că am avut discuţii cu mai mulţi antrenori, nu mă întrebaţi că nu vă spun. Înaintea lui Cosmin, s-a urmat o logică a votului, a numărătorii, a statisticii. Le transmit celor care ne contestă să vină să aibă o discuţie corectă, să stea cu mine de vorbă să le arăt argumentele legalităţii acestor hotărâri care se iau acolo. Lucrez cu sectorul juridic ca să nu încalc vreo lege. Noi nu am fost împotriva lui Daum, am făcut front comun împotriva tuturor atacurilor care au fost chiar dacă nu a avut rezultate", a declarat Stoichiţă, la Digi Sport, potrivit News.ro.

Citește și: S-au aliniat planetele: Chiajna i-a acceptat demisia lui Miriuță, care va semna cu Dinamo

Stoichiă spune că s-a consultat cu antrenorul Cosmin Contra în privinţa selecţiei jucătorilor pentru ultimele meciuri din preliminariile CM din 2018.

"Ar fi culmea să spun că nu am vorbit cu Cosmin, el devine omul cel mai important pentru noi şi pentru fotbal din punct de vedere al lotului naţional. Are libertate totală de acţiune. Este decizia Comisiei Tehnice împreună cu conducerea administrativă, pe care ne-o asumăm. Mi-o asum şi p-aia (n.r. - convocarea lui Lobonţ). În cadrul acestei strategii de revitalizare, remotivare, Lobonţ a fost de-a lungul timpului unul dintre cei mai exponenţiali jucători din acest punct de vedere în cadrul echipelor la care a activat. Lobonţ dacă vine, nu e obligatoriu să joace, el nu ia locul niciunui alt portar. Putem să chemăm patru portari, nu niciun fel de problemă, avem locuri la Mogoşoaia, avem un restaurant care poate să găzduiască mai multe persoane decât e nevoie, avem terenuri de fotbal pentru foarte mulţi. Lobonţ este un catalizator al vestiarului. La 29 de ani, Lobonţ e în continuare la Roma şi nu e italian", a explicat el.

Întrebat dacă este posibil ca Adrian Mutu să primească o funcţie la FRF, Mihai Stoichiţă a răspuns: "Adi e în funcţia de director general la Dinamo. Oricine îşi doreşte un astfel de personaj fotbalistic în cadrul grupului pe care îl reprezintă. Dacă Adi se va înţelege cu preşedintele Burleanu - el nu poate fi tehnic acum - pentru o funcţie administrativă în cadrul federaţiei, nu va fi niciun fel de problemă. Dar am înţeles că este într-o postură foarte bună la Dinamo, e foarte apreciat acolo şi are foarte multă putere."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.