Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiile miniştrilor - încă un record negativ al Guvernului Ponta

guvern insigna

După primul premierul inculpat şi trimis în judecată, Guvernul României înregistrează încă un record negativ în Europa. Nici un membru al guvernului Ponta nu a obținut o diplomă universitară sau postuniversitară la una din primele 500 de universități ale lumii (QS World University Rankings). Această situaţie nu se mai întâlneşte printre celelalte state din Uniunea Europeană, arată o analiză realizată de „România liberă“.

Constatarea RL vine într-un moment în care diplomele universitare obținute în România de diverși politicieni sunt puternic contestate, existând suspiciuni că au fost obținute prin fraudă academică. Cum în primele 500 de universități la nivel mondial nu se află nici una din România, o diplomă obținută în străinătate ar fi îndepărtat suspiciunea de fraudă și ar fi constituit o garanție în plus că respectivul politician a avut un parcurs academic corect, scrie romanialibera.ro.

14 miniștri ai cabinetului Ponta - Nicolae Bănicioiu, Grațiela Gavrilescu, Mircea Dușa, Daniel Constantin, Eugen Teodorovici, Gabriel Oprea, Marius Nica, Ioan Vulpescu, Sevil Shhaideh, Andrei Gerea, Gabriela Szabo, Eugen Nicolicea, Angel Tâlvăr, Liviu Pop - nu au nici un fel de studii în afara României și implicit la nici o universitate de top 500 la nivel mondial.

Există şi miniștri care au ajuns să studieze în străinătate. Au făcut-o la universităţi mediocre care nu sunt în topul mondial QS World University Rankings. Nici măcar ei nu pun mare preţ pe studiile lor în străinătate, dat fiind că uneori nu menţioneoază decât ţara unde au studiat, nu precizează durata sau măcar obiectul studiilor. Este cazul miniştrilor Sorin Câmpeanu (Educaţie), Robert Cazanciuc (Justiţie), Sorin Grindeanu (Societatea Informaţională), Rovana Plumb (Muncă).

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, nu a urmat cursurile unei universități de top 500, dar a fost în 2006 visiting profesor la Universitatea Hamburg, aflată pe poziția 219 în clasamentul QS World University Rankings. Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, menționează faptul că a urmat un curs de specializare la Georgetown University (locul 213) în colaborare cu  Colegiul Naţional de Apărare, dar fără să specifice dacă a primit o diplomă de absolvire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.