Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA îşi reafirmă angajamentul faţă de Coreea de Sud în contextul ameninţărilor Phenianului

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a reafirmat angajamentul Statelor Unite faţă de Coreea de Sud în contextul ameninţărilor Phenianului, care vor primi "un răspuns zdrobitor", relatează AFP. În cursul unei conversaţii telefonice avute marţi cu omologul său sud-coreean Song Young-moo pentru a discuta despre noul test nuclear nord-coreean, cel mai puternic de până acum, Jim Mattis a subliniat hotărârea 'fermă' a SUA de a apăra Coreea de Sud, a spus miercuri purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, conform Agerpres. Fostul general de Marină a reafirmat că "orice ameninţare împotriva SUA, a teritoriilor lor sau a aliaţilor lor va primi un răspuns militar, eficient şi zdrobitor", a precizat ea într-un comunicat.

Jim Mattis a făcut afirmaţii similare duminică, atunci când a precizat că SUA nu vor căuta să obţină "aneantizarea totală" a Coreii de Nord. Dar "avem numeroase opţiuni pentru a o face", a subliniat el. Această reafirmare a angajamentului american faţă de aliatul său sud-coreean vine după critici ale lui Donald Trump la adresa omologului său sud-coreean Moon Jae-In, susţinător al unui dialog cu regimul lui Kim Kong-Un. "Coreea de Sud îşi dă seama, aşa cum i-am spus deja, că discursul de pacificare cu Coreea de Nord nu va funcţiona. Ei nu înţeleg decât un singur lucru!", a spus el duminică, după al şaselea test nuclear al Phenianului, care a spus că este vorba de un test cu bomba H.

Într-un comunicat comun publicat marţi, Departamentul de Stat al SUA şi Pentagonul au anunţat crearea unei structuri de dialog strategic americano-coreean care să regrupeze responsabili diplomatici şi militari din cele două ţări. Grupul extins de consultare şi de strategie de descurajare (EDSCG) se va reuniuni o dată pe an, se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.