Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în Marea Britanie: Ce spun scoțienii despre independență/ SONDAJ

scotia marea britanie

Scoţienii nu cred că ar trebui să fie un al doilea referendum asupra independenţei, arată un sondaj duminică, la câteva zile după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană în ciuda sprijinului scoţian puternic pentru a rămâne un membru al blocului, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Sondajul Survation a arătat că 44,7% dintre ei cred că Scoţia nu ar trebui să organizeze un al doilea referendum pentru independenţă, comparativ cu 41,9% în favoarea unui nou vot. În septembrie 2014, Scoţia a respins independenţa cu 55% din voturi, faţă de 45% pentru.

Vezi și: Atacul PROPAGANDEI asupra democrației. De ce britanicii sunt făcuți proști, idioți și ignoranți

Perspectiva unui al doilea referendum a fost evocată după ce Marea Britanie în ansamblul ei a votat pentru a părăsi UE săptămâna trecută, în ciuda rezultatelor arătând că marea majoritate a scoţienilor au sprijinit rămânerea în cadrul blocului în fiecare regiune a Scoţiei, aminteşte Reuters. 

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că un alt referendum este "foarte probabil" şi că Scoţia va face tot ce este nevoie să rămână în UE, inclusiv o eventuală blocare a procesului legal de ieşire a Marii Britanii. 

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.002 persoane pentru Daily Record şi Daily Mirror la 25 iunie, arată de asemenea că în ciuda faptului că nu sunt în favoarea unui alt referendum, dacă se va ţine unul imediat, scoţienii ar sprijini separarea de restul Marii Britanii. Potrivit Survation, 47% sunt pentru şi 41,2% împotrivă. 

Duminică, Boris Johnson, favorit pentru a deveni următorul premier al Marii Britanii, a declarat că el nu a detectat "niciun apetit real" pentru un alt referendum asupra independenţei Scoţiei, adaugă Reuters.

Vezi și: Ce va face David Cameron? Va declanșa EXIT-ul în câteva zile?/ SURSE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.