Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - CULISELE demisiei lui Viorel Hrebenciuc. Se aplică ”Strategia Băsescu”

Demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament a picat ca un trăznet. Cei din PSD s-au grăbit să explice cum s-a sacrificat Hrebenciuc pentru binele partidului și s-a adus ofrandă pentru Victor Ponta.

Citește și: Cheia mutării finale a lui Viorel Hrebenciuc. EXPLICAȚIA lui Ponta

În spatele demisiei lui Viorel Hrebenciuc ar sta câteva calcule destul de simple și acum vine rândul ca Partidul să-și facă datoria față de Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc și-a depus demisia, conform Regulamentului Camerei Deputaților, la președintele Valeriu Zgonea.Surse parlamentare ne-au explicat că aici ar putea fi cheia întregii operațiuni. În acest moment, demisia lui Hrebenciuc nu produce nici un fel de efecte.

Demisia lui Viorel Hrebenciuc va deveni efectivă abia în momentul în care președintele Camerei Deputaților o va citi în plen. Conform regulamentului, pentru validarea unei demisii este nevoie de cvorum de ședință.

”Art. 211. – (1) Deputaţii pot demisiona prin cerere scrisă, adresată preşedintelui Camerei. Acesta, în şedinţă publică, îl întreabă pe deputatul respectiv dacă stăruie în demisie, iar dacă răspunde afirmativ sau nu se prezintă în Cameră pentru a răspunde, cu toate că fost înştiinţat, preşedintele declară locul vacant”, se arată în Regulamentul Camerei Deputaților.

Din motive de campanie electorală cvorumul în ședințele Camerei Deputaților va fi destul de greu de asigurat. Pe modelul Ion Diniță, cei de la PSD-UNPR pot părăsi sala sau nici măcar nu se prezintă. Până la prima ședință de plen care îndeplinește cvorumul, demisia lui Hrebenciuc se va prăfui în sertar la Zgonea.

Citește și: Şedinţă de urgenţă la PSD, după demisia lui Hrebenciuc

Între timp, DNA nu poate mișca niciun deget împotriva lui Hrebenciuc. Parlamentul va spune că acesta este demisionar, în timp ce instanța va aștepta ca demisia lui să devină efectivă.

Hrebenciuc merge pe ”Strategia Băsescu”

Tot prin Parlament se mai ridică o ipoteză a calculelor din spatele demisiei lui Viorel Hrebenciuc. Puțini au fost parlamentarii care și-au dat demisiile, în momentul în care au realizat că li s-a înfundat.

Deputatul Traian Băsescu a deschis lista și s-a pus la dispoziția justiției, fără a mai beneficia de protecția parlamentară.

Gestul lui Hrebenciuc ar putea fi și un semnal prin care să arate instanței că nu se ascunde.

Surse din PSD ne-au explicat că principalul avantaj al demisiei, pentru Hrebenciuc, este ieșirea din lumina reflectoarelor și simplificarea procedurilor juridice. Instanța va acționa mult mai rapid în cazul său, iar demisia îl ajută să câștige clemență.

Un caz asemănător a fost cel al deputatului Alin Trășculescu care, după demisia din Parlament, a mers în fața instanței și a scăpat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.