Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD merge cu un fost ministru al Justiției la Curtea Constituțională

CCR

Imediat după alegerile locale din 2016, în Senat vom avea un vot foarte important pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională a României. În primă instanță, cei de la PSD au vrut să meargă pe mâna senatorului Ioan Chelaru, însă acesta a fost respins de ”sistem”.

Conform surselor noastre, cei de la PSD s-au reorientat și una dintre cele mai plauzibile variante pentru funcția de judecător CCR este fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc.

Citește și: Decizie Capitală azi la Curtea Constituțională. Abuzul în serviciu pe cale să fie dezincriminat

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Robert Cazanciuc nu a infirmat această variantă, însă a precizat că așteaptă o propunere oficială din partea partidului.

Am auzit și eu despre varianta despre care îmi spuneți dumneavoastră. Deocamdată nu am avut o discuție oficială cu cineva din conducerea partidului (...) Dacă mi se va propune, bineînțeles că voi lua foarte în serios această variantă”, ne-a declarat Robert Cazanciuc.

Trei judecători de la Curtea Constituţională îşi termină mandatele în 2016: Augustin Zegrean, Valentin-Zoltán Puskás şi Tudorel Toader. Noii judecători vor fi propuşi de preşedinte, Senat şi Camera Deputaţilor.

Din partea Senatului este mare favorit Robert Cazanciuc, din partea Camerei Deputaților este mare favorit Attila Varga, iar din partea Cotroceniului am putea să o avem pe Livia Stanciu, actual președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Această rocadă de la CCR este foarte importantă pentru că în această vară expiră și mandatul președintelui Augustin Zegrean și, pe cale de consecință, vom avea un nou președinte al Curții Constitutionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.