Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îi RĂSPUNDE lui Iohannis, după scandalul Coldea-SRI - VIDEO

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a atras un semnal puternic de alarmă după trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea. "Institutiile de forta strivesc cetateanul, incalca drepturile acestuia si e clar ca avem o alta structura paralela.", a spus șeful ALDE în timpul unei conferințe de presă.

"Ce s-a intamplat in ultima perioada ne arata o față mai putin cunoscuta despre practici nelegale ale serviciilor de informatii si despre abuzuri in justitie. Decizia pe care presedintele a luat-o de a-l trece in rezerva pe Coldea nu face decat sa confirme lucrurile pe care le-am reclamat.

In baza caror legi aceasta activitate s-a extins cu implicarea serviciilor in justitie? Rezulta in mod evident ca sunt hotarari ale CSAT care au venit sa legifereze faptul ca serviciile au voie sa se implice in justitie.

Citește și: Augustin Lazăr, reacție FERMĂ după ce ministrul Justiției a anunțat un proiect al grațierii

Asistam la o functionare dezastruoasa a unor institutii care ar trebui sa functioneze corect. Institutiile de forta strivesc cetateanul, incalca drepturile acestuia si e clar ca avem o alta structura paralela.

Presedintele trebuie sa se decida daca este garantul Constituției sau daca este omul sistemului, calcand legea, normele de drept.

Oameni nevinovati au ajuns sa stea in puscarie zeci de ani, sa fie arestati, sa-si gaseasca dreptatea la CEDO. Este nevoie de o reforma serioasa a institutiilor pe care se articuleaza statul de drept.

Nu revenim la statul de drepti pe care si-l imagineaza presedintele. Presedintele are o anumita responsabilitate. Trebuie sa fie garantul Constitutiei. Daca dansul nu o va face, eu nu voi abdica de la acest rol, de a servi cetatenii.", a spus liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.