Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu pune TUNURILE pe Iohannis și pe 'colegii' din Parlament: 'Cât de PENIBILI au fost'

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a avut un discurs dur la adresa lui Klaus Iohannis, după ce Parlamentul a adoptat o Declaraţie în care preşedintele țării, Consiliul Suprem al Magistraturii şi Ministerul Public sunt acuzaţi de "abuz de drept” şi de "uzurpare” a dreptului Parlamentului de a trage Guvernul la răspundere, ca urmare a sesizării depuse la CCR privind OUG 13. Proiectul de declaraţie a Parlamentului a fost adoptat cu 203 de votur "pentru” şi 94 de voturi "împotrivă”.

"Parlamentul nu trebuie sa fie numai o fabrica de facut legi. Trebuie sa fie un for de dezbatere politica pentru viitorul Romaniei. Nu este for mai legitim de dezbatere politica decat Parlamentul.

Citește și: Contre între Băsescu și Tăriceanu în Parlament

Puterea Parlamentului a fost subminată. Parlamentul a fost supus unor atacuri interminabile.

Dupa toate regulile politice si democratice, majoritatea nu poate sa fie barata in a adopta deciziile pe care cetatenii le asteapta si care se bazeaza pe angajamentele din campania electorala.

Regret ca azi in Parlament, unii dintre colegi la care se simte lipsa de experienta, nu au inteles care este rolul lor in Parlament. Sper sa-si dea seama cat de ridicoli si cat de penibili au fost astazi.

Presedintele are alta legitimitate, el reprezinta statul. In alte tari, presedintele este seful statului. Nu este si cazul Romaniei. Parlamentul este institutia centrala a democratiei. Nu trebuie sa fim timorati de suprematia Parlamentului. Si presedintele are legitimitatea votului popular. Presedintele, odata ales, ar trebui sa-i reprezinte pe toti romanii. O sa vedem in viitor daca presedintele poate sa-i reprezinte pe toti romanii si nu doar pe o parte.", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.