Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May vrea un 'parteneriat aprofundat în materie de comerţ şi securitate cu cele 27 state UE

reuters
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a declarat luni că doreşte să menţină un parteneriat puternic cu Uniunea Europeană în materie de comerţ şi securitate, la o zi după ce omologul său german Angela Merkel a afirmat că Europa nu mai poate conta deplin pe Marea Britanie, transmite Reuters. Rugată să comenteze afirmaţia cancelarului german, Theresa May a precizat că este corect ca restul blocului comunitar să se gândească la viitorul său, dar a insistat că Marea Britanie doreşte să rămână un partener-cheie al UE.

'Nu părăsim Europa. Părăsim Uniunea Europeană', a declarat ea în cadrul unui eveniment de campanie desfăşurat la Londra. 'Continuăm să dorim un parteneriat aprofundat şi special cu cele 27 de state care rămân în Uniunea Europeană şi ne vom continua angajamentul de a lucra împreună cu alţii în Europa atât în ce priveşte (...) un acord cuprinzător de liber schimb, cât şi în materie de securitate', a subliniat prim-ministrul britanic.

Alegătorii britanici sunt chemaţi pe 8 iunie la urne în cadrul unor alegeri legislative anticipate convocate de Theresa May, care speră să-şi consolideze astfel majoritatea în perspectiva negocierilor privind retragerea ţării din Uniunea Europeană. Sondaje recente arată însă că sprijinul său în rândul electoratului a scăzut semnificativ în urma atentatului de la Manchester, chiar dacă Partidul Conservator este plasat în continuare înaintea laburiştilor. Luni, Theresa May şi-a reiterat apelul către votanţi să-i acorde un mandat puternic, şi a avertizat asupra pericolelor unui rezultat electoral care să nu acorde niciunui partid majoritatea, subliniind că începerea negocierilor pentru Brexit nu poate fi amânată, conform Agerpres. 'Aceste negocieri vor începe la doar 11 zile după ziua alegerilor şi nu va exista nicio amânare. Nu va fi posibilă amânarea lor. Europenii sunt pregătiţi. Acesta este calendarul care a fost stabilit', a declarat dna May la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.