Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspol: Pensiile transnistrenilor au fost reduse cu 30% din cauza UE şi a Ucrainei

economist.com
transnistria

Liderul administraţiei separatiste de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, susţine că pensiile locuitorilor din Transnistria au fost reduse de la începutul acestui an cu 30% pentru că Uniunea Europeană ar fi intenţionat să aplice un embargo importurilor de mărfuri din regiune, dar şi din cauza riscului unei "agresiuni militare" din partea Ucrainei, transmite sâmbătă Radio Chişinău. 

Într-un mesaj adresat transnistrenilor la televiziunea de stat din Tiraspol, Şevciuk a spus că au existat două cauze care au determinat autorităţile separatiste să decidă reducerea substanţială a veniturilor transnistrenilor. "Prima era că, pe 1 ianuarie 2016, Uniunea Europeană intenţiona să ne lipsească de posibilitatea de a vinde mărfurile noastre pe piaţa sa. Dacă asta s-ar fi întâmplat, atunci aproape 20 de mii de transnistreni ar fi putut pierde locurile de muncă. Iar a doua cauză importantă: în 2015, Transnistria a trebuit să facă faţă riscului unei agresiuni militare din partea Ucrainei. Au avut recomandări ale experţilor militari de a crea un fond de rezervă pentru a înarma forţele militare. Sursele pe care le-am acumulat au fost direcţionate pentru asigurarea capacităţilor noastre militare', susţine Şevciuk, potrivit sursei citate. El a mai spus că această informaţie a fost clasificată ca "secretă", pentru a asigura "securitatea naţională" şi pentru "a evita panica în rândul populaţiei". 

Evgheni Şevciuk a învinuit majoritatea din legislativul regional de la Tiraspol, care îi face opoziţie, că ar fi folosit această informaţie în interese electorale atât la alegerile în aşa-zisul Soviet Suprem, de anul trecut, cât şi la cele pentru funcţia de a?a-zis "preşedinte", programate pentru 11 decembrie 2016. 

Radio Chişinău aminteşte că liderul administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, şi "preşedintele" legislativului regional, Vadim Krasnoselski, sunt consideraţi principalii favoriţi ai scrutinului electoral. Cei doi adversari nu-şi ascund aversiunea reciprocă şi, potrivit mass-media de la Moscova, a fost necesară intervenţia vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, care s-a aflat pe 11 octombrie la Tiraspol, pentru a-i calma pe cei doi. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.