Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți oamenii lui Ponta, parașutați în filiale. Vezi pe ce liste i-a impus Dragnea pe foștii miniștri

dragnea ponta

A promis că lasă mână liberă filialelor și că nu va  impune  nici un candidat  de  la centru, dar la final tot el  are ultimul cuvânt. După ce  s-a folosit de promisiunea inițială pentru a  arăta pisica  social-democraților  dornici să fie parașutați direct pe un loc eligibil, acum  liderul Liviu Dragnea și-a amintit de cealaltă jumătate de promisiune, aceea că își va depune semnătura pe liste acolo unde va crede de cuviință. Și o folosește în propria sa  interpretare, pentru a  evita  o ruptură în prag de alegeri parlamentare.

Citește și: Crapă nervii în PNL: fost ministru de Interne, atac la eminența cenușie a PNL

Citește și: EXCLUSIV Oferta PNL București pentru Parlament - LISTA

Citește și: SURSE - Greii din vechiul PDL, trași pe linie moartă: liderii care nu prind Parlamentul

Liviu Dragnea a căzut la ­înţelegere cu aripa Victor Ponta, drept urmare el și oamenii săi se vor regăsi pe listele cu candidați ai Partidului Social Democrat din ţară. Anunțul, făcut de liderul social-democrat în acest weekend, constituie doar reliefarea unei stări de fapt. Conform unor  surse  din conducerea PSD,  Dragnea a  pregătit această mișcare de  câteva săptămâni.  Câteva filiale  au primit  ordin să facă curățenie pe liste pentru a face loc noilor veniți, iar  organizațiile în cauză s-au conformat.

Dacă Victor Ponta are locul asigurat pentru un nou mandat pe listele PSD  Gorj, pentru  foștii săi miniștri și colaboratori au fost pregătite, de  asemenea,  locuri călduțe.  Deocamdată, până mâine, listele cu candidați, întocmite în baza propunerilor înaintate de organizațiile județene ale PSD, sunt ținute sub cheie de președintele PSD.

„Nu voi trimite în niciun judeţ pe cineva de la Bucureşti, fără niciun fel de excepţie. Toţi candidaţii vor fi din organizaţia PSD din judeţul respectiv. În schimb, o să mă uit cu atenţie şi voi avea o discuţie cu fiecare preşedinte de organizaţie pentru fiecare candidat în parte”, anunța la sfârșitul lunii august președintele PSD, Liviu Dragnea.

Acum însă, potrivit  surselor citate, Eugen Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene și al Finanțelor, va deveni din senator de Buzău, parlamentar de Constanța în viitoarea legislatură. El va fi instalat de către organizația de la malul mării pe locul doi, considerat eligibil,pelista pentru Camera Deputaților.

În aceeași situație se mai află fostul ministru al Cercetării, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București,  care a  fost impus pe listele PSD  Gorj, dar este posibil să fie regăsit până la urmă pe listele de la București pentru Senat.. La București unde se pare se vor regăsi și Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae, pe aceeași listă.

Titus Corlăţean şi Rovana Plumb vor candida la alegerile parlamentare din acest an pe listele PSD Dâmboviţa. Rovana Plumb este deputat în Colegiul 2 Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, şi va candida la Camera Deputaţilor, iar Titus Corlăţean, care nu este membru al organizaţiei judeţene, va candida la Senat.  Fosta  deținătoare a  portofoliului  la Ape și Păduri , Doina Pană, deschide lista pentru  Cameră la PSD Bistrița.

Liviu Pop, un alt apropiat și colaborator  al lui Victor Ponta,  este cap de listă pentru Senat  din partea PSD Maramureș,  iar fostul ministru al Apărării în timpul guvernării Ponta, Mircea Dușa, are locul de deputat  asigurat pe listele PSD Harghita.

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost  parașutat de la București pe listele PSD  Vâlcea, deși  el și-ar dori  un loc eligibil  tot în capitală. Ecaterina Andronescu va   fi însă cea care va  figura pe listele PSD  București pentru un nou mandat de senator, ne-au mai informat sursele citate.

Singurii foști miniștri care nu se  vor regăsi deloc pe liste sunt Dan Șova, trimis în judecată pentru o mită de 100.000 euro în dosarul CET Govora, ministrul Energiei și Economiei Constantin Niță, cercetat penal pentru o mită de 30.000 euro, precum și un alt ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.