Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tottenham, contract cu Steaua în valoare de 1,5 milioane de euro pentru Gabriel Iancu

fotbal tv

Fotbalistul Gabriel Iancu, legitimat acum în liga a doua din Turcia, la Karademir Karabukspor, a fost obiectul unui contract între Steaua si clubul englez Tottenham, între 28 august 2013 si 1 august 2015, potrivit ProSport.

ProSport scrie ca, în ziua în care Vlad Chiriches s-a transferat de la Steaua la Tottenham pentru 8 milioane de euro, cele doua cluburi se întelegeau în privinta unui acord de prima optiune de transfer pentru mijlocașul ofensiv Gabriel Iancu. Înțelegerea a fost valabila între 28 august 2013 si 1 august 2015, iar Tottenham s-a obligat sa plateasca 1,5 milioane de euro.

Suma a fost, conform informatiilor obtinute de jurnalisti britanici, platita în cinci rate derulate pe perioada a doi ani: prima rata s-a ridicat la 500.000 de euro, celelalte patru la 250.000 de euro. În niciun moment, însa, Iancu nu a fost jucatorul lui Tottenham.

Potrivit ProSport, daca voiau sa-l achizitioneze, englezii urmau sa plateasca 15 milioane de euro, în cinci rate egale. Acest tip de contract prevede ca, în momentul în care Tottenham activa optiunea de transfer, Steaua se obliga sa puna la dispozitia englezilor cartea verde, chiar daca ulterior activarii ar fi primit o oferta mai mare de 15 milioane de euro din partea altui club.

Steaua l-a împrumutat pe Gabriel Iancu (21 de ani) la Karabukspor, în vara lui 2015, pentru un sezon. Fotbalistul are o cota de piața de 800.000 de euro, potrivit site-ului transfermarkt.de. Gabriel Iancu este impresariat de frații Victor ?i Ioan Becali, condamnati definitiv la închisoare în "Dosarul transferurilor".

Gabi Iancu și-a facut junioratul la Steaua, în perioada 2007-2011, si s-a întors la echipa bucureșteana în 2013, dupa ce a jucat la Concordia Chiajna si Viitorul Constanța (Academia de Fotbal Gheorghe Hagi).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.