Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu trage semnalul de alarmă: mesaj dur pentru Grindeanu și Lazăr

traian basescu

Fostul președinte Traian Băsescu trage un semnal de alarmă și arată că din cauza lipsei vaccinurilor și a citostaticelor mor oameni în România. Băsescu susține că nimeni nu este tras la răspundere pentru abuz în serviciu, pentru că această acuzație este folosită doar în scop politic.

Citește și: Victor Ponta intră la rupere, după 'atacul plătit' al Ralucăi Turcan

”Domnule Sorin Grindeanu, Domnule Augustin Lazăr, mor copii, mor înainte de vreme oameni bolnavi de cancer.
Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu?
„Dreptul la ocrotirea sănătăţii” este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu. Statul Român şi-a asumat prin Constituţie această responsabilitate.
1.Citez „Comisia de la Veneția consideră (că) prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu,....trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale,...șamd.“
2. Constituţia Românieci, Capitolul II, Drepturi şi libertăţi fundamentale, Articolul 34 - Dreptul la ocrotirea sănătăţii.
3.CEDO - ARTICOLUL 7 
Alin 2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecării şi pedepsirii unei persoane vinovate de o acţiune sau de o omisiune care, în momentul săvârşirii, era considerată infracţiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de naţiunile civilizate.
Cu toate acestea nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii şi nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viaţa celor bolnavi de cancer. Totuşi, Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni.
Avem în schimb parte de declaraţii idioate ale lui Liviu Dragnea şi ale ministrului sănătăţii.
Sau poate, abuzul în serviciu ca sancţiune penală, este bun pentru vânătoarea selectivă şi nu prezintă nici un fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul”, scrie Traian Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.