Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transferuri de peste 3,5 miliarde de euro în primele ligi din Anglia, Italia, Franţa şi Germania

Neymar PSG

Transfermarkt a calculat la peste 3,5 miliarde de euro transferurile efectuate în această vară în patru dintre cele cinci prime ligi cele mai importante din Europa, Anglia, Italia, Franţa şi Germania, informează marca.com. În Spania, perioada de transferuri se va încheia vineri, la ora locală 23.59.

În Premier League s-au cheltuit cei mai mulţi bani, 1,590 de miliarde de euro. Numai Manchester City a plătit 244 de milioane de euro pentru a-şi reface defensiva. În total, 11 cluburi au stabilit recorduri proprii de sume plătite pentru transferuri. Romelu Lukaku (85 mil. euro, de la Everton la Manchester United), Alvaro Morata (80 mil. euro de la Real Madrid la Chelsea) şi Alexandre Lacazette (53 mil. euro de la Lyon la Arsenal) sunt printre cele mai importante mutări din această vară în Europa.

În Serie A s-a transferat de 821 de milioane de euro. Gruparea AC Milan a fost cea mai "cheltuitoare", cu 214 milioane de euro, urmată de Juventus, cu 123 de milioane. În Ligue 1, s-au făcut transferuri de 647 de milioane. PSG a uimit întreaga Europă cu transferul record absolut al lui Neymar (222 de milioane de euro, de la FC Barcelona), dar şi cu cel al lui Kylian Mbappe (Monaco). Cei mai "chibzuiţi" au fost germanii, cu 567 milioane de euro. Bayern a făcut transferuri de 103,5 milioane de euro, iar Borussia Dortmund de 81 de milioane de euro. Toate sumele cheltuite în cele patru campionate sunt mai mari decât cele record înregistrate anterior: 1,360 miliarde de euro, 716 milioane de euro, 356 milioane de euro, respectiv 563 milioane de euro, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.