Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat rus al grupului canadian Bombardier, arestat pentru corupţie

https://pixabay.com
Suedia

Un angajat rus al producătorului de trenuri canadian Bombardier a fost plasat în detenţie vineri, la Stockholm, pentru presupuse fapte de corupţie, a anunţat Parchetul suedez, citat de AFP. Evgheni Pavlov (37 de ani) este suspectat că a dat mită pentru a obţine contracte în Azerbaidjan, conform tribunalului din Stockholm.

Acuzarea estimează, într-un comunicat, că autorităţile azere care cooperează cu Bombardier au primit plăţi pentru a favoriza grupul canadian în atribuirea unui contract. Mai mulţi angajaţi ai diviziei Bombardier Transport, cu baza în Suedia, sunt bănuiţi de complicitate cu autorităţile feroviare din Azerbaidjan pentru a adapta termenii contractului. ''În condiţiile în care Bombardier nu era decât pe poziţia a cincea în termeni de preţ, grupul a obţinut apelul de ofertă în 2013'', a explicat Parchetul suedez.

Potrivit presei suedeze, această afacere vizează vânzarea de echipamente de semnalizare feroviară către compania de căi ferate azeră, printr-un intermediar, compania londoneză Multiserv Overseas, conform Agerpres. Fostul şef al unităţii poliţiei suedeze specializate în delincvenţă economică, Sten Lindstrom, apreciază că grupul Bombardier a folosit compania Multiserv pentru a gira mita destinată obţinerii acestui contract.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.