Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar încearcă se împace Moldova cu România

laurențiu rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega s-a întâlnit ieri cu președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon. ”Am avut bucuria în aceste zile să revăd Chișinăul și să mă întâlnesc acolo cu prieteni dragi. Ne leagă lucruri profunde de Basarabia, iar credința noastră comună poate fi liantul care să ne unească peste toate diferențele. Ortodoxia ne învață iubirea de frate, iar valorile comune trebuie să ne unească în spiritul credinței”, a povestit Rebega despre vizita sa în Republica Moldova.

Rebega este de părere că avem nevoie de dialog cu Chișinăul: ”Cu acest prilej, am avut și ocazia unei întrevederi cu președintele ales al Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, la care am găsit deschidere și dialog. Există o tendință acum pe plan mondial să nu respectăm votul cetățenilor decât dacă ne convine. Eu mă ghidez după principiul că trebuie să respectăm votul pentru că acesta reprezintă esența democrației. Relațiile dintre România și Republica Moldova trebuie detensionate și nu putem face acest lucru decât în spiritul respectului reciproc. În acest scop, găsirea de punți de comunicare și utilizarea diplomației în relațiile dintre noi reprezintă o necesitate, indiferent de pozițiile care ne pot separa la un moment dat”.

Întâlnirea dintre Laurențiu Rebega și Igor Dodon a fost prezentată pe larg de presa din Republica Moldova, fiind prima de acest fel între un oficial român și președintele ales de la Chișinău.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.