Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru dă cărțile pe față în privința unei numiri controversate: 'Nu vreau să fiu avocatul ei'

intrebare

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni seara, la Antena 3, că nu vrea să fie avocatul Oanei Schmidt-Hăineală. "Eu nu vreau să fiu avocatul doamnei Hăineală. Eu nu o cunosc din această perspectivă. Nu am avut posibilitatea să stăm de vorbă pe aceste aspecte. Am văzut în ultima vreme că sunt multe discuţii în spaţiul public, cred că despre aceste lucruri dânsa trebuie să vorbească. Eu o cunosc ca şi profesionist. Am avut ocazia să ne întâlnim şi înainte de a fi eu în Guvernul acesta şi aceasta e percepţia pe care am avut-o despre profesionistul Hăineală, apoi ne-am cunoscut şi când ocupa poziţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, au fost situaţii în care pe teme profesionale am stat de vorbă", a răspuns Carmen Dan, întrebată de ce crede că ar fi Hăineală utilă Ministerului, menţionând că acesteia i s-ar reproşa că în regimul lui Traian Băsescu a jucat "un rol activ".

Vezi şi: Victor Ponta rupe tăcerea: La ce partid vrea să PLECE

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că au fost "cumva colege" când ambele au ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). "Recunosc că am fost şi cumva colege când ne-am dus la DNA, atunci când am fost solicitate să ajungem acolo. În acea perioadă să ştiţi că noi nu am vorbit, tocmai pentru a nu da naştere unor alte discuţii", a menţionat Carmen Dan. Întrebată dacă a înţeles de ce a fost chemată la DNA, Carmen Dan a răspuns negativ. "Sincer nu, dar pentru că am fost invitată, am răspuns invitaţiei şi am dat toate informaţiile solicitate", a afirmat ministrul Afacerilor Interne. Totodată, aceasta a precizat că şi-a dorit-o pe Oana Schmidt-Hăineală în echipă pe criteriu profesional.

Citeşte şi: De ce s-a certat Liviu Dragnea cu Victor Ponta: Fostul premier spune totul

"Singurul criteriu pentru care mi-am dorit-o în această echipă e cel profesional. Din câte ştiu, nu a făcut politică, nu a fost membră a unui partid, dar mă raportez la rezultatele pe care le-a avut în cadrul CSM, atunci când a asigurat coordonarea structurilor care făceau legătura în plan extern şi ştiu că e membră în CSM din 2012. Deci, mi-am dorit-o doar pentru că îmi doresc ca în această echipă să fie oameni foarte bine pregătiţi", a declarat ministrul Dan. În context, ea a menţionat că nu se ştie dacă Oana Schmidt-Hăineală va avea biroul în minister. "Doamna Hăineală încă nu are un birou în minister şi nici nu ştim dacă o să aibă un birou în minister pentru că, la momentul acesta noi am făcut o propunere către CSM, aşteptăm ca decizia să o ia CSM, care poate fi de admitere a acestei propuneri sau de respingere", a adăugat Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.