Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria şi Polonia sunt AVERTIZATE să respecte redistribuirea migranţilor

EUobserver
imigranti europa

Comisia Europeană şi-a intensificat presiunile asupra Poloniei şi Ungariei în vederea acceptării de solicitanţi de azil potrivit mecanismului de redistribuire a acestora între ţările membre ale Uniunii Europene, avertizând că în caz contrar Varşovia şi Budapesta riscă să fie acţionate în justiţie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Polonia şi Ungaria au criticat mecanismul UE în baza căruia 160.000 de refugiaţi aflaţi în Italia şi Grecia trebuie să fie relocaţi în alte state membre ale UE.

"Dau din cap ca nişte păpuşi de cârpă'. Putin CRITICĂ dur ţările NATO

Afluxul de 1,6 milioane de refugiaţi şi migranţi ajunşi în UE în perioada 2014-2016 a dus la divergenţe legate de modul în care această povară trebuie împărţită între statele membre. Doar 16.340 de persoane au fost redistribuite între ţările membre în baza mecanismului care va fi în vigoare până la finalul lunii septembrie.

''Dacă statele membre nu îşi sporesc relocările curând, Comisia nu va ezita să facă uz de puterile sale ... în cazul celor care nu respectă'' prevederile, se menţionează într-o declaraţie a executivului UE.

Comisia Europeană a propus amendarea acelor state membre ce refuză să preia migranţi aflaţi în alte ţări ale UE, însă sprijinul politic pentru o astfel de măsură este minor.

Bulgaria, Croaţia, Slovacia şi Republica Cehă au acceptat doar un număr mic de solicitanţi de azil, ceea ce le-a atras critici din partea executivului comunitar.

Rusia este pregătită de RĂZBOI. 96% dintre rachete sunt gata de LANSARE IMEDIATĂ

Planul de relocare a migranţilor a fost decis de liderii statelor UE în septembrie 2015 în pofida faptului că Ungaria, Cehia, Slovacia şi România au votat împotriva sa. Deşi în general s-a opus acestui mecanism, Polonia a votat în cele din urmă, alături de majoritatea ţărilor membre, în favoarea lui.

În prezent, 14.000 de migranţi aflaţi în Grecia sunt eligibili pentru a fi redistribuiţi în alte ţări membre, potrivit CE. De asemenea, executivul comunitar i-a recomandat Italiei să-şi accelereze procedurile juridice şi de securitate, în contextul în care doar 3.500 de migranţi aflaţi pe teritoriul italian sunt în prezent eligibili pentru redistribuire spre alte state membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.