Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unii arheologi consideră că picioarele mumificate expuse la Muzeul Egiptean îi aparţin lui Neferteri

macabei arheologie

Un grup de arheologi a identificat două picioare mumificate, expuse la Muzeul Egiptean din Torino (Italia), ca aparţinând reginei egiptene Nefertari, soţia favorită a faraonului Ramses al II-lea, informează într-un comunicat universitatea din York, citată marţi de EFE. Profesorii acestui centru, Stephen Buckley şi Joann Fletcher au participat la această investigaţie internaţională, care a determinat presupusa provenienţă a picioarelor cu ajutorul testelor chimice şi paleopatologice şi datării cu radiocarbon.

Cercetătorii, al căror studiu a fost publicat de revista americană PLOS One, consideră că "scenariul cel mai probabil este că picioarele mumificate aparţin într-adevăr reginei Nefertari'. Cercetătorii au stabilit că picioarele, extrase de arheologii italieni în 1904 dintr-un mormânt din Valea Reginelor din Egipt, sunt ale unei femei adulte de aproximativ 40 de ani. Analiza chimică realizată de Buckley a indicat că materialele utilizate pentru îmbălsămare corespund tradiţiei de mumificare egipteană din secolul XIII î.H. şi i-ar aparţine lui Nefertari, conform Agerpres.

Nefertari Merytmut, sau Mut-Nefertari, (1300-1250 î.Hr.), a fost prima soţie a faraonului Ramses al II-lea şi una dintre cele mai cunoscute regine egiptene după Cleopatra, Nefertiti şi Hatshepsut. În memoria ei, faraonul a construit cel mai frumos mormânt din Valea Regilor, marele templu Hathor de la Abu Simbel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.