Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre jihadiştii care au TERORIZAT Europa a început 'să ciripească'

Un membru al celulei jihadiste aflate la originea atentatelor de la Paris din 2015 şi a celor de la Bruxelles din 2016 a declarat în faţa anchetatorilor că la 13 noiembrie 2015, data atacurilor din capitala franceză, s-a deplasat la aeroportul Amsterdam-Schiphol pentru localizarea ascunzătorilor de arme şi explozibili, a anunţat vineri o sursă apropiată acestui dosar, potrivit AFP, transmite agerpres.

Născut în Suedia din părinţi refugiaţi sirieni, Osama Krayem (28 de ani) a fost arestat la 8 aprilie 2016 la Bruxelles şi de atunci se află în detenţie în Belgia.

TERIFIANT Cum arată manualele școlare ale ISIS pentru copii. Cum sunt problemele de matematică/ FOTO

Cu câteva ore înaintea atacurilor de la Paris din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, el s-a deplasat la Amsterdam cu un automobil de la Bruxelles, alături de un alt presupus membru al celulei jihadiste, Sofiane Ayari.

După atentatele comise la 22 martie 2016 la Bruxelles, a fost descoperit un calculator în apropierea uneia dintre ascunzătorile jihadiştilor din districtul bruxellez Schaerbeek. În interior se afla un fişier intitulat '13 noiembrie' ce conţinea mai multe subfişiere cu referiri la diferite comandouri, printre care unul numit 'grupul Schiphol'.

''Au loc în continuare investigaţii în vederea identificării proiectului 'Schiphol'. Teroriştii voiau poate să atace acolo (aeroportul Amsterdam-Schiphol) sau poate acel loc urma să servească drept bază'', a explicat o sursă apropiată anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.