Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele american dă asigurări Europei: 'SUA vrea consolidarea relaţiilor cu UE'

Vicepreşedintele american Mike Pence i-a spus luni şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini, la Bruxelles, că Administraţia Trump caută mijloace de 'consolidare a relaţiei' cu Uniunea Europeană, transmite Reuters, conform agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a stârnit îngrijorare printre liderii din UE deoarece şi-a exprimat sprjinul pentru decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar şi a sugerat luna trecută că şi alte state ar putea urma acest exemplu. Mike Pence s-a aflat în weekend în Germania, încercând să le ofere asigurări europenilor că Trump menţine angajamentul SUA faţă de NATO, însă unii lideri din UE sunt în continuare sceptici.

Citeşte şi: Mesajul care dă fiori reci Europei: Noile rachete ruseşti vor STRĂPUNGE orice scut antirachetă

La o întrevedere cu Federica Mogherini care a avut loc înainte de a se întâlni cu şefii Consiliului European, Comisiei Europene şi NATO, Pence a spus că este "extrem de recunoscător pentru oportunitatea de a se afla în vizită (la Bruxelles) şi de a explora mijloacele pentru a ne consolida relaţia cu Uniunea Europeană".

Pence s-a întâlnit cu Mogherini la sediul Misiunii SUA la UE. Ultimul ambasador american la UE, care a fost demis de Trump imediat ce acesta a ajuns preşedinte, a atras atenţia noii administraţii să nu submineze deceniile de după război în care SUA au încurajat integrarea europeană şi a spus că a sprijini Brexit-ul este o 'prostie'.

Mogherini i-a transmis lui Pence că Uniunea Europeană şi SUA au mult de lucrat împreună şi că au început deja discuţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.