Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitoarele alegeri din Malta ar putea fi influenţate de Rusia

malta, alegeri

Servicii secrete străine au informat autorităţile malteze în legătură cu un posibil amestec al Rusiei în viitoarele alegeri legislative din Malta, a declarat miercuri premierul Joseph Muscat, relatează DPA, conform agerpres.

În discuţie se află acuzaţiile că soţia premierului Muscat, Michelle, ar avea legături cu o companie secretă din Panama, acuzaţii care au condus la proteste de stradă şi care au determinat se pare organizarea de alegeri generale anticipate pe 3 iunie.

Nivel MAXIM de alertă teroristă în UK. Ce înseamnă asta pentru cei care trăiesc acolo

Joseph Muscat a declarat că serviciile de securitate malteze au fost informate că rusul care a lansat aceste acuzaţii - şi care a fost iniţial considerat un avertizor de integritate - a inventat de fapt povestea ca răzbunare pentru acţiunile malteze care au nemulţumit Rusia. Printre acestea, refuzul Maltei de a permite navelor ruse să alimenteze în drumul loc către Siria. Malta a afirmat atunci că dacă ar fi acceptat acest lucru ar fi transformat ţara în complice la tragediile care rezultă din războiul din Siria.

Muscat a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că informaţia ar fi fost transmisă autorităţilor malteze prin intermediul 'unor servicii de securitate din ţări aliate', însă a menţionat că guvernul maltez nu are nicio dovadă că cei din spatele poveştii Panama ar avea legături cu serviciile secrete ruseşti.

Premierul Muscat a făcut aceste declaraţii după un raport apărut în publicaţia Intelligenceonline.com în care se menţiona posibilul amestec în procesul electoral maltez. Publicaţia afirma că agenţiile de informaţii britanică şi americană, MI6 şi CIA, sunt îngrijorate de posibilul amestec al Rusiei în procesul electoral în curs de desfăşurare în Malta.

Muscat a mai spus că a fost informat că decizia Maltei de a accelera procesul de eliminare a vizelor pentru cetăţenii ucraineni în timpul preşedinţiei malteze a Consiliului UE a provocat îngrijorare la Moscova şi că din acest motiv ar putea exista anumite represalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.