Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul procuror general, declaraţii despre relaţia cu tatăl lui Kovesi

Proalba.ro
augustin-lazar

Procurorul Augustin Lazăr, propus pentru funcţia de şef al Ministerului Public, a declarat joi că avizul favorabil pe care i l-a dat CSM înseamnă că ideile pe care le are pentru reformarea instituţiei au fost apreciate ca fiind pozitive şi a dat asigurări că integritatea şi combaterea corupţiei vor fi principii directoare în PÎCCJ. 

"După cum s-a putut vedea, proiectul a fost avizat pozitiv, ceea ce înseamnă că ideile mele pentru reformarea Ministerului Public sunt pozitive. Am fost încurajat şi de colegi prin mesajele pe care mi le-au transmis şi sunt sigur că vom putea realiza ceva de care să fim mulţumiţi cu toţii, adică o resetare managerială a Ministerului Public. Are nevoie Ministerul Public să poată soluţiona volumul mare de dosare pe care îl are şi, de asemenea, o resetare în plan mental, în sensul de a avea o mentalitate europeană colegii noştri, să cunoască dreptul european, să iasă mai ofensivi în exteriorul jurisdicţiei pentru a putea recupera prejudiciile care au fost cauzate prin infracţiuni, pentru a putea coopera internaţional cu alte autorităţi din UE şi pentru a realiza rezultate bune în serviciul public. Este misiunea Ministerului Public ca serviciu, instituţie publică judiciară importantă", a afirmat Lazăr la finalul şedinţei CSM, potrivit Agerpres.

El a precizat că printre priorităţile sale se află şi anchete precum Mineriada, accidentele aviatice din Apuseni şi de la Siutghiol. "Sigur că opinia publică aşteaptă un rezultat să vadă care este soluţia într-un astfel de dosar", a explicat Lazăr. 

Procurorul a menţionat că va continua proiectele bune de la Ministerul Public. 

"Vreau să vă asigur că eu am o experienţă şi tot ceea ce este omeneşte şi profesional de făcut se va face, iar integritatea va fi un principiu director în Ministerul Public, combaterea corupţiei de asemenea. Vom continua ceea ce s-a făcut bine, fiindcă au muncit bine colegii noştri în ultimii ani. Există aspecte pozitive care au fost apreciate bine în rezultatele Ministerului Public, ele trebuie continuate şi vom dinamiza combaterea corupţiei, combaterea criminalităţii în domeniile vulnerabile şi vom consolida toate rezultatele bune pe care le-au obţinut colegii noştri", a adăugat el. 

Augustin Lazăr a anunţat că, în cazul în care va fi numit procuror general al României, va face evaluări la nivelul tuturor secţiilor instituţiei. 

"Vom face evaluări pentru a vedea cum funcţionează secţiile respective, dar o problemă personală nu aş putea să am cu cineva şi nici nu mă gândesc să am vreun litigiu. Niciodată nu am avut probleme personale cu colegii, vom vedea fiecare cum îşi desfăşoară activitatea şi ce putem face pentru eficientizarea activităţii", a mai spus Lazăr, întrebat dacă îl va înlocui pe şeful Parchetelor Militare, Ion Vasilache. 

Totodată, întrebat dacă îl cunoaşte şi este prieten cu tatăl şefei DNA, fostul procuror Ioan Lascu, Lazăr a arătat că îndeplineşte funcţia de procuror general al PCA Alba Iulia de mulţi ani şi îi cunoaşte pe toţi procurorii din jurisdicţie. 

"Eu am îndeplinit şi îndeplinesc funcţia de procuror general al PCA Alba Iulia de mulţi ani, îi cunosc pe toţi procurorii din jurisdicţie şi pot să vă spun că am relaţii pozitive cu toţi, adică niciodată nu am avut relaţii conflictuale cu cineva şi ele au fost absolut principiale şi instituţionale. Noi nu am făcut niciodată rabat de la lege, ceea ce s-a şi văzut că activitatea PCA a funcţionat bine", a răspuns Augustin Lazăr. 

El a menţionat că are relaţii "absolut normale", aşa cum are cu orice procuror, cu tatăl Laurei Codruţa Kovesi. 

"Am relaţii absolut normale, pe care le am cu orice procuror, şi eu am o mare consideraţie pentru procurorii care au mers la pensie după ce au servit Ministerul Public, adică cei care au servit Ministerul Public merită consideraţia şi respectul nostru şi domnul Lascu este unul dintre aceştia", a precizat Lazăr. 

Întrebat dacă îl cunoaşte pe preşedintele Klaus Iohannis, Augustin Lazăr a răspuns: "L-am văzut la televizor, nu-l cunosc personal".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.