Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul secretar general al ONU vizitează China şi cere Beijingului să respecte drepturile omului

Portughezul Antonio Guterres, viitorul secretar general al ONU, aflat în vizită la Beijing, a declarat luni că Naţiunile Unite trebuie să se asigure că există o "combinaţie eficientă" între drepturile omului, drepturile civile şi economice într-o lume în care multe dintre aceste drepturi nu sunt respectate, relatează Reuters, conform agerpres.

În luna iulie, actualul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, aflat în vizită în China, a cerut Beijingului să respecte societatea civilă.

Vezi şi: IMAGINI SPECTACULOASE: Un cutremur puternic a stârnit PANICĂ în Nepal

China este deseori criticată de organizaţii şi emisari ai ONU în legătură cu problema drepturilor omului. Beijingul a reacţionat dur luna trecută când şeful agenţiei ONU pentru drepturile omului Zeid Ra'ad al-Hussein a vorbit în cadrul unei ceremonii de decernare a unor premii în numele unui proeminent academician chinez închis pe viaţă în urmă cu doi ani.

În cadrul unei conferinţe de presă cu ministrul de externe chinez Wang Yi, Antonio Guterres a declarat, fără a menţiona China, că este nevoie ca Naţiunile Unite să nu se abată de la principiile sale.

"Într-o lume sfâşiată de război, este nevoie ca Naţiunile Unite să folosească diplomaţia pentru a obţine pacea. Într-o lume în care atât de multe drepturi nu sunt respectate, este nevoie ca (ONU) să se asigure că există o combinaţie eficientă între drepturile omului, drepturile civile, drepturile politice, economice şi sociale într-un mod echilibrat", a mai spus Guterres.

Citeşte şi: Coreea de Nord declară trei zile de doliu naţional în memoria lui Fidel Castro

La rândul său, ministrul de externe chinez Wang Yi a declarat că Guterres va fi un secretar general al ONU "extraordinar" şi a afirmat că lumea are aşteptări mari de la Organizaţia Naţiunilor Unite.

"ONU este o platformă eficientă pentru răspunsurile la provocările globale şi o instituţie centrală pentru eforturile internaţionale asupra problemelor globale", a mai spus Wang.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.