Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin mitraliază NATO: 'E deja perimată, nu s-a adaptat'

putin

Federaţia Rusă nu vede o adaptare reală a NATO la noile condiţii, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul reuniunii Clubului Internaţional de Dezbateri 'Valdai', informează TASS.

'Structuri înfiinţate încă pe vremea războiului rece şi care în mod evident sunt deja perimate, cum este şi NATO, nu s-au adaptat în mod real noilor condiţii, în pofida tuturor discuţiilor privind necesitatea de adaptare la acestea', a spus Putin.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Liderul rus a adăugat că în prezent se încearcă transformarea unui asemenea mecanism important de asigurare a securităţii paneuropene şi transatlantice precum OSCE într-un instrument care să deservească interesele politice externe ale unora. Drept rezultat, acest instrument lucrează 'în gol', a subliniat Putin.

De asemenea, Putin a calificat drept isterie afirmaţiile conform cărora Federaţia Rusă s-ar amesteca în alegerile din SUA. 'Printre problemele inventate se numără şi isteria declanşată în ceea ce priveşte amestecul Rusiei în actualele alegeri prezidenţiale din SUA', a spus liderul rus.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Potrivit lui Putin, SUA se confruntă în prezent cu multe probleme: începând cu o datorie de stat colosală până la samavolnicia poliţiei. 'Este cu mult mai uşor să deturnezi atenţia oamenilor spre aşa-zişii hackeri, spioni şi agenţi de informaţii ruşi. Oare crede cineva în mod serios că Rusia ar putea influenţa în vreun fel alegerea poporului american? SUA sunt cumva o ţară bananieră?', a declarat Putin în timpul reuniunii clubului 'Valdai'.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni. 'Aceasta este hilar, ridicol şi de neimaginat', a spus Putin, subliniind că 'doar în Europa sunt 300 de milioane de cetăţeni, toţi membri în NATO, iar populaţia SUA se cifrează la circa 600 de milioane, în timp ce populaţia Rusiei este de 146 milioane'.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

Liderul rus a estimat că propaganda unei ameninţări ruse mitologice este folosită în aceste ţări pentru atingerea unor scopuri politice, pentru crearea unor probleme inventate.

În cadrul aceluiaşi discurs, preşedintele Federaţiei Ruse a constatat că atacurile teroriste din ultimii ani din Rusia şi din ţările Occidentului au arătat că teroriştii pot acţiona în mod independent, fără structuri organizate. 'Ei pot acţiona de unul singur, autonom, este suficient doar să-i motivezi ideologic şi să-i îndrepţi spre duşman - spre noi şi spre voi', a spus preşedintele rus, scrie agerpres.ro.

Citește și: O bază secretă construită de nazişti a fost descoperită în Arctica. Hitler a vrut-o cu orice preţ

Clubul 'Valdai' a fost înfiinţat în 2004, de la numele lacului Valdai de lângă Veliki Novgorod, unde a a avut loc prima dată o astfel de reuniune. Clubul promovează dialogul între Rusia şi elitele intelectuale internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.