Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de jihadişti, executaţi de un grup extremist rival în Siria

twitter.com
Wadi Barada siria damasc

Un grup jihadist a executat 41 de combatanţi ai Fateh al-Sham, fosta ramură a Al-Qaida, şi din facţiuni aliate acesteia, în timpul unor lupte între organizaţii rivale în provincia Idlib în Siria, a anunţat vineri organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP. Potrivit organizaţiei neguvernamentale citate, gruparea jihadistă Jund al-Aqsa a executat luni, cu arme de foc, 41 dintre adversarii săi din localitatea Khan Sheikhoun, însă moartea acestora nu a fost confirmată vineri.

Un război de influenţă îi opune de cinci zile pe extremiştii din Jund al-Aqsa celor din Fateh al-Sham şi aliaţilor săi din provincia Idlib (nord-vest), aflată în mâinile insurgenţilor şi jihadiştilor. Fateh al-Sham luptă alături de grupări rebele sub conducerea Frontului "Tahrir al-Sham" şi luptele s-au extins în provincia vecină Hama. Potrivit OSDO, de luni în acest război au fost ucişi 125 de combatanţi, dintre care 41 au fost executaţi.

În octombrie, Fateh al-Sham a anunţat că a reprimit sub aripa sa Jund al-Aqsa, grup desemnat drept "entitate teroristă" de Washington şi detestat de insurgenţi. Însă, în urmă cu aproape o lună, el revenea asupra deciziei sale şi alunga gruparea din rândurile sale. În ianuarie, Fateh al-Sham s-a înfruntat cu alte grupări ale insurgenţilor timp de zece zile, tot în provincia Idlib, şi zeci de combatanţi au fost ucişi. Aceste lupte ilustrează bătălia înverşunată dintre aceste grupări pentru întâietate, într-o provincie ce se sustrage controlului regimului de la Damasc, anunţă Agerpres. Războiul din Siria devine tot mai complicat, implicând actori sirieni, regionali şi internaţionali, precum şi grupări jihadiste. El a făcut până acum peste 310.000 de morţi şi a obligat la exod mai mult de 10 milioane de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.