Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de MILIOANE din fraude economice, recuperate de Poliţie. Măsuri asiguratorii de SUTE DE MILIOANE de EURO

bani

Captură de proporţii pentru autorităţile din România! Aproape 95 de milioane de lei proveniţi din fraude economico-financiare au fost recuperaţi în primul semestru al acestui an, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, care a aplicat măsuri asigurătorii în valoare de peste 552.000.000 de lei (aproximativ 123.000.000 de euro).

"De asemenea, activităţile derulate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul combaterii evaziunii fiscale au condus la o creştere cu aproape 8% a încasărilor la bugetul de stat, faţă de perioada similară a anului trecut", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citeşte şi: LOVITURĂ dură pentru DOLAR! Cel mai SLAB curs din ultimul an

Activităţile întreprinse de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, în special cele realizate în cooperare cu structurile Ministerului Finanţelor Publice, cu atribuţii în domeniu, au determinat creşterea numărului operaţiunilor fiscalizate, susţine sursa citată.

"Astfel, au influenţat schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor, persoane juridice sau fizice, ceea ce a determinat creşterea încasărilor fiscale la bugetul de stat cu 7,9% faţă de perioada similară a anului trecut. În primul semestru al acestui an, în cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor create s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, 94.907.000 de lei şi prin alte măsuri asigurătorii - 552.575.000 de lei", se arată în comunicat.

Activităţile desfăşurate de poliţişti s-au concretizat în 612 rechizitorii şi 266 de declinări către alte structuri competente.

De asemenea, faţă de 214 persoane dintre cele cercetate s-au luat măsuri preventive.

Citeşte şi: Iohannis a SEMNAT decretele! 10 generali din echipa lui Coldea PLEACĂ din SRI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.