Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

77% dintre români vor să participe la Referendumul pentru Căsătorie. O mână de politicieni și președintele CNCD spun NU

presedinte cncd

90% dintre români se declară teiști – adică cred în existența lui Dumnezeu (unui Creator supranatural al Universului). Altfel spus, românii, la fel ca majoritatea oamenilor din majoritatea vremurilor istorice și a locurilor de pe Pământ, nu cred că un Univers în care totul se bazează pe relația cauză-efect a apărut ca prin magie, fără nici o cauză.

Să crezi așa ceva ar însemna să crezi într-o minune mai mare decât orice minune în care au crezut vreodată creștinii sau teiștii de toate religiile și confesiunile – ar însemna să crezi într-o minune absurdă și irațională. Un scaun nu se materializează într-un loc în care cu o secundă înainte nu exista nici un scaun. Un iepure nu apare dintr-o pălărie care cu o secundă înainte era goală. „Lucrurile nu se întâmplă fără ca ceva sau Cineva să le facă să se întâmple” – e o lege pe care o înțeleg până și copiii de-o șchioapă, elementary, my dear Watson.

La întrebarea „Dumneavoastră personal cum considerați că ar trebui definită familia în Constituție?”, 77% au răspuns că formula propusă de inițiativa cetățenească – „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.”

- Altfel spus, românii cred, la fel ca majoritatea oamenilor din majoritatea vremurilor istorice și a locurilor de pe planetă, că o căsătorie se bazează pe armonizarea contrariilor biologice, psihologice, naturale și spirituale, a bărbatului și a femeii.

- Mai cred că o căsătorie între un bărbat și o femeie este cadrul natural pentru a crește copiii sănătoși și armonios dezvoltațiși, pe cât posibil, fericiți.

Mai cred că nu poți să elimini elementele discriminatorii dintr-o căsătorie fără să distrugi, în felul acesta, căsătoria. Nici un om nu are dreptul să se căsătorească cu oricine dorește. Un tată nu se poate căsători cu fiica lui, nici dacă ea e majoră. Un bărbat nu se poate căsătorii cu două sau mai multe femei în același timp (nu în cultura creștină). Un adult nu se poate căsători cu un copil (iarăși, nu în cultura creștină și nu în lumea civilizată). Și, într-o lume sănătoasă, un adult nu poate să-și ceară calul în căsătorie – am văzut în istorie asemenea cazuri tocmai când lumea a devenit nesănătoasă.

La întrebarea „Din punctul dumneavoastră de vedere organizarea unui referendum privind modificarea Constituției cu privire la definirea familiei în Constituție în loc de formula actuală, „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți” prin formula „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie” – este o decizie bună sau proastă?”, 67% dintre români declară că este o decizie bună.

– Altfel spus, ei cred, la fel ca majoritatea oamenilor din majoritatea vremurilor istorice și a locurilor de pe planetă, că este foarte periculos să spui că nu există adevăr, și doar puncte de vedere de o valoare egală (o absurditate și un oximoron!), și să negi existența adevărului, în special cu privire la metafizică și la moralitate.

- Mai cred că, în toate marile culturi, sistemele juridice și morale au fost construite pe „adevărurile tari” ale metafizicii și ale religiei. Și tocmai acest fapt le-a permis acelor culturi să devină mari culturi.

- Mai cred și că e foarte periculos să te arunci în experimente și în noi inginerii sociale fără să stai și să estimezi, cu grijă, toate efectele pe care aceste inginerii sociale le vor avea pe termen lung asupra societății. În special după ce am trecut prin 45 de ani de experimente și inginerii sociale venite din laboratorul marxismului vechi – nu mai dorim să încercăm din nou pe pielea noastră inginerii de-ale marxismului nou.

Și mai cred că acest relativism nu constituie o expresie a raționalității, ci tocmai o respingere a raționalității. Prin negarea existenței adevărului, este negată demnitatea umană, și capacitatea omului de a discerne binele de rău, moralul de imoral, lumina de întuneric.

Să urmezi până la capăt acest relativism ar însemna să-ți construiești viața și judecățile pe o judecată absurdă și irațională. „Porcii nu zboară” – e o lege pe care o înțeleg până și copiii de-o șchioapă, elementary, my dear Watson.

În sfârșit, la întrebarea: „Dumneavoastră personal veți participa la vot la un astfel de referendum, dacă se va organiza?”, 55% au răspuns cu siguranță da, 20%, probabil da. Pe total, 77 dintre români și-au manifestat intenția de a participa la Referendumul pentru căsătorie, conform unui sondaj Avangarde (link aici).

Altfel spus, românii cred că, pentru români, tema Referendumului pentru căsătorie este o temă importantă, din toate motivele de mai sus. Românii nu vor să se arunce în experimente susținute de o minoritate – și nu mă refer aici la minoritatea gay, ci la minoritatea celor care cred că 2+2 pot să facă astăzi 5, mâine 3, și în fiecare zi oricât crede elita minusculă care controlează adevărul relativ.

În tot acest timp, Președintele României, Klaus Iohannis, ne spune, reluând un refren îngânat de o mână de activiști zgomotoși, că Referendumul nu este o temă relevantă pentru români, că nu a sosit încă momentul potrivit pentru el, că ațâță spiritele, că românii ar trebui să învețe mai multă toleranță, și că oricum toți cei care susțin Referendumul sunt niște fanatici religioși. Și, concomitent, Președintele României ne amintește că domnia sa îi reprezintă pe majoritatea românilor – pe acei români care, de intoleranți și discriminatorii ce sunt, și-au ales președinte un saș luteran, adică un membru al unei minorități etnice și religioase din Transilvania.

În aceeași linie, domnul Dragnea Liviu ne arată ca o prioritate a PSD-ului este parteneriatul civil pentru persoane de același sex, și nu Referendumul solicitat de milioane de romani, iar dl Csaba Asztalos, președintele CNCD, declară că„Iniţiativa de revizuire a Constituţiei este un subiect fals, neclar”, că e foarte grav sa vorbești despre familia naturală, și că încercarea de a apăra definiția casatoriei dintre un baarbat si o femeie este „doar o exprimare a intoleranţei faţă de anumite grupuri din societate.”

Să urmezi până la capăt acest raționament susținut de președintele României și de un grup minoritar, dar zgomotos de activiști relativist-nihiliști, de politicienii oportuniști care ii susțin, și de reprezentanți ai unor instituții pentru care nu contează valorile poporului român este ca și cum ai crede, concomitent, că un iepure poate să apară dintr-o pălărie goală și că porcii zboară – e un lucru pe care îl înțeleg până și copiii de-o șchioapă, elementary, my dear Watson.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.