Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTA SUA suspectează Turcia de crime de război în Siria

Forțelor turce par să fi comis crime de război în cursul operațiunii militare din Siria, a declarat Mark Esper, secretarul Apărării de la Washington, care a precizat că SUA pregătesc retragerea tuturor trupelor americane din nordul Siriei, informează postul CBS News. SUA și Turcia sunt membri NATO.

"Așa se pare, dacă este adevărată, ar fi crime de război", a afirmat Esper la postul CBS News, după ce jurnalista Margaret Brennan, gazda emisiunii Face the Nation, a relatat despre înregistrări ce prezintă presupuse execuții sumare comise de forțele turce în nordul Siriei.

"Este o situație groaznică acolo, o situație cauzată de turci. În pofida opoziției noastre, au decis să întreprindă această incursiune", a completat Esper.

Oficialul a confirmat, de asemenea, că toți cei aproximativ 1.000 de militari americani aflați în nordul Siriei vor fi evacuați, afirmând că este vorba de o "retragere deliberată" cu scopul de a proteja forțele SUA.

Decizia de retragere completă din nordul Siriei vine la doar câteva zile după ce președintele SUA, Donald Trump, a ordonat evacuarea trupelor americane din zonele vizate de ofensiva turcă împotriva Forțele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde și arabe.

"În ultimele 24 de ore, am aflat că [turcii] intenționează să-și extindă ofensiva mai departe spre sud decât se planificase inițial, și spre vest", a spus Esper.

"Am aflat, de asemenea, în ultimele 24 de ore că ... SDF caută să ajungă la o înțelegere cu sirienii și rușii pentru a contraataca împotriva turcilor în nord", a adăugat oficialul american.

Vezi si: SURSE Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu au acuzat la Vila Lac un puci orchestrat de Darius Vâlcov .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.