Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Romaniei la Londra a solicitat protectie pentru Florin Morariu la Ministerul Britanic

captura video
florin murariu

AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunta Printr-un Comunicat de presă primit la redactia romanul.co.uk azi 7 iunie 2017 referitor la discuţia care a avut loc ieri, 6 iunie, la sediul ambasadei României la Londra, cu domnul Florin Morariu.

La data de 6 iunie 2017, adjunctul ambasadorului României în Marea Britanie, Cosmin Onisii, alături de şeful Secţiei Consulare a Ambasadei, Valentin Muntean, şi de ataşatul de Interne, chestor de poliţie Ioan Dascălu, a avut o discuţie, la sediul misiunii diplomatice, cu domnul Florin Morariu. Acesta a răspuns unei invitații deschise în acest sens lansate de ambasadorul României, Dan Mihalache, după ce faptele sale din timpul atentatului terorist din Londra din 3 iunie 2017 au devenit cunoscute.

Reprezentanţii Ambasadei l-au felicitat pe cetăţeanul român pentru conduita sa curajoasă din timpul atentatului, subliniind aprecierea autorităţilor statului român în legătură cu gesturile domniei sale.


Discuţia cu domnul Morariu a avut ca principal obiectiv explorarea modalităţilor concrete de a răspunde preocupărilor exprimate de acesta, cu precădere celor legate de asigurarea protecţiei sale fizice. Domnul Morariu a subliniat, în acest context, că, până în prezent, nu a primit niciun fel de amenințare directă sau voalată, şi a formulat, de asemenea, un set de solicitări punctuale privind punerea la dispoziţie a unei locuințe sociale și a unui nou loc de muncă în Londra.


În aceste condiţii, reprezentanţii Ambasadei i-au menţionat domnului Morariu sprijinul, pe dimensiunea socială, pe care i-l poate oferi misiunea diplomatică şi i-au explicat, de asemenea, limitările de natură legală ale competenţei acesteia pe teritoriul britanic.


I-a fost precizat, astfel, faptul că, în privința siguranței personale, singura în măsură să îi asigure protecție pe teritoriul Marii Britanii este Poliția Metropolitană londoneză. Ambasada României, prin atașatul de Interne, i-a facilitat, pe loc, în timpul întrevederii de la misiune, contactul direct cu aceasta. O echipă a Poliţiei Metropolitane s-a deplasat imediat la sediul misiunii, pentru o discuţie cu domnul Florin Morariu, care și-a dat acordul pentru depunerea unei declaraţii, în calitate de martor ocular al evenimentelor tragice din 3 iunie 2017, la unul din sediile Poliției Metropolitane, în condițiile prevăzute de lege (înregistrare audio-video, interpret autorizat de limba română). Poliția Metropolitană i-a asigurat transportul în siguranță de la misiune și apoi la locuința sa.


Ulterior discuţiei cu domnul Morariu, Ambasada s-a adresat, în scris, Ministerului britanic al Afacerilor Externe (Foreign and Commonwealth Office), solicitând sprijin pentru soluţionarea doleanţelor acestuia.


Precizăm că Ambasada a avut permanent în atenţie situația domnului Florin Morariu, încă din data de 4 iunie 2017, şi va întreprinde, în continuare, toate demersurile necesare pentru a-i acorda acestuia sprijin, în limitele competențelor și atribuțiilor sale definite de legislația națională și tratatele internaționale la care țara noastră este parte.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.