Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall pune punct unui scandal uriaș: 'Guvernul își îndeplinește astfel o promisiune'. Ordinul de ministru, în vigoare

facebook.com
ana birchall

Ministrul Justiției, Ana Birchall, anunță că angajații din penitenciare își primesc drepturile salariale, după ce a intrat în vigoare Ordinul pentru plata orelor suplimentare pentru toți lucrătorii din sistem. Prin acest Ordin, se creează baza legală pentru munca suplimentară din 2019-2020.

„Ordinul Ministrului Justiției pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare, în 19 iunie 2019, prin publicarea în Monitorul Oficial. Prin acest ordin, se creează baza legală pentru plata majorării de 75% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către funcţionarii publici cu statut special din sistemul penitenciar și din Ministerul Justiției. De asemenea, se continuă acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale categoriilor de personal menționate mai sus și în anul 2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Noua componență CCR, prima provocare - verdict pe o sesizare PNL care are legătură cu Liviu Dragnea

„Mulțumesc, cu această ocazie, reprezentanților sindicatelor din sistemul penitenciar  pentru modul onest în care au participat la un dialog constructiv, în scopul identificării soluțiilor care să deblocheze o situație ce trena din păcate de foarte mult timp, iar angajații să își primească aceste drepturi salariale. Guvernul României își îndeplinește astfel o promisiune făcută lucrătorilor din sistemul penitenciar.”, a spus Birchall, potrivit comunicatului menționat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.