Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anton Anton: 'Pentru a atinge ţintele stabilite de Uniunea Europeană privind decarbonarea, avem nevoie de toate formele de tehnologii curate'

Anton Anton

Pentru a atinge ţintele stabilite de Uniunea Europeană privind decarbonarea şi pentru a răspunde unor provocări precum asigurarea securităţii energetice sau suportabilitatea costurilor pentru populaţie este nevoie de toate formele de tehnologii curate, consideră ministrul Energiei, Anton Anton, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

"Traversăm un moment crucial în care avem o mare responsabilitate în faţa cetăţenilor noştri, faţă de care trebuie să luăm decizii clare, predictibile şi inteligente pentru dezvoltarea sistemului energetic european. În tot acest proces trebuie să avem în vedere asigurarea securităţii energetice, suportabilitatea costurilor pentru populaţie, dezvoltarea socială şi economică a Statelor Membre şi responsabilitatea faţă de mediu. De aceea, pentru a răspunde acestor provocări şi pentru a atinge ţintele stabilite de Uniunea Europeană privind decarbonarea, avem nevoie de toate formele de tehnologii curate. Energia nucleară, recunoscută la nivel global ca sursă de energie cu emisii reduse, poate contribui deopotrivă la asigurarea securităţii energetice şi combaterea schimbărilor climatice", a afirmat Anton Anton la conferinţa 'Soluţii pentru o Europă 2050 fără emisii de carbon: contribuţia tehnologiilor cu emisii reduse de carbon'.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, conferinţa organizată de către Ministerul Energiei, în colaborare cu Forumul Atomic European (FORATOM) şi Forumul Atomic Român (ROMATOM), în contextul deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a fost deschisă de ministrul Energiei şi de comisarul european pentru Politici Climatice şi Energie, Miguel Arias Canete.

Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană din Bruxelles şi a creat o platformă de dezbateri privind provocările sistemului energetic european, respectiv tranziţia către decarbonarea sectorului energetic din Uniunea Europeană.

Comisarul pentru Politici Climatice şi Energie a prezentat Strategia Comisiei Europene pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din UE, în contextul obiectivelor stabilite prin Acordul de la Paris. Miguel Arias Canete a precizat că una dintre provocările viitoare va fi identificarea acelor soluţii care vor conduce la transformarea sistemului energetic către decarbonare, în condiţiile creşterii competitivităţii economice şi creării de noi locuri de muncă.

În acelaşi timp, Canete a spus că dezvoltarea şi implementarea noilor tehnologii necesită o atenţie deosebită întrucât, pentru atingerea obiectivelor ambiţioase în domeniul energiei şi mediului, este nevoie de o tranziţie cât mai suportabilă pentru consumatorii europeni.

Potrivit Ministerului Energiei, evenimentul Preşedinţiei României la Consiliul European UE a reunit zeci de reprezentanţi ai diferitelor sectoare de producţie a energiei electrice cu emisii reduse de carbon (nucleară, eoliană şi hidro), precum şi reprezentanţi ai marilor consumatori de energie (Federaţia Internaţională a Consumatorilor Industriali de Energie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.