Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț crucial al Trezoreriei Statelor Unite! Americanii iau în calcul garantarea tuturor depozitelor bancare în valoare de aproape 18 trilioane de dolari

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Oficialii americani studiază modalități de extindere a domeniului actual de asigurare a depozitelor care ar garanta toate depozitele bancare din SUA în cazul în care criza bancară actuală s-ar agrava.

Plafonul actual de asigurare a depozitelor în cadrul Corporației Federale de Asigurare a Depozitelor este de 250.000 USD, cu toate acestea, după prăbușirea mai multor bănci în luna martie, au existat o presiune mare pentru creșterea acestei sume, conform cointelegraph.com.

Organizații precum Mid-Size Bank Coalition of America au cerut ridicarea plafonului pentru următorii doi ani, invocând necesitatea de a proteja deponenții și de a opri retragerea de capital de la băncile mai mici pentru cei care se presupune că ar avea un aspect mai sigur.

Trezoreria americană se gândește să acopere toate depozitele bancare interne din SUA

Potrivit unui raport Bloomberg,  care citează „oameni cu cunoștințe despre discuții”, membrii personalului Departamentului Trezoreriei discută în prezent posibilitatea ca FDIC (Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor) să poată extinde asigurarea actuală a depozitelor dincolo de plafonul maxim pentru a acoperi toate depozitele. Potrivit FDIC, depozitele bancare interne din SUA au totalizat 17,7 trilioane de dolari la 31 decembrie.

 

Sursele Bloomberg au indicat, însă, că autoritățile americane nu consideră necesară o mișcare atât de drastică în acest moment, deoarece măsurile recente luate de autoritățile de reglementare financiare sunt probabil suficiente.

Ca atare, ei au afirmat că o potențială strategie este în curs de elaborare în cazul în care situația actuală se înrăutățește.

Ca răspuns la criza Silvergate, Signature Bank și Silicon Valley Bank în ultimele săptămâni, Rezerva Federală a lansat Programul de finanțare pe termen bancar (BTFP) de 25 de miliarde de dolari pe 13 martie, în timp ce guvernul a făcut eforturi pentru a stopa orice contagiune ulterioară.

Între timp, într-o conferință de presă, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost întrebat în mod specific dacă guvernul federal susține un impuls din partea băncilor mici și mijlocii de a extinde asigurările FDIC peste 250.000 de dolari, iar secretarul de presă a declarat că „obiectivul nostru este să ne asigurăm că sistemul financiar este stabil” și subliniind crearea condițiilor de concurență echitabile ca fiind „accentul Trezoreriei și al autorităților de reglementare bancare”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.