Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Atac extrem de dur la o bază militară din Pakistan: cel puțin 13 oameni au murit, după ce rebelii au intrat cu un camion cu explozibili în post

atac pakistan

Cel puţin 13 oameni - şapte membri ai forţelor de securitate şi şase insurgenţi - şi-au pierdut viaţa într-un atac comis sâmbătă asupra unei baze militare din nordul Pakistanului, a informat armata pakistaneză, citată de EFE, relatează Agerpres.

"Un grup de şase terorişti au atacat un post al forţelor de securitate în zona Mir Ali, în districtul Waziristanul de Nord (regiune tribală - n.r.). Trupele lor au eşuat în încercarea iniţială de intruziune, aşa că teroriştii au intrat cu un camion încărcat cu explozibili în post, după care au recurs la multiple atacuri sinucigaşe", au indicat serviciile de comunicaţii ale armatei pakistaneze, ISPR.

ISPR a mai informat într-un comunicat că şapte militari, între care doi ofiţeri, au murit în atacul care a dus şi la distrugerea parţială a bazei militare.

Armata pakistaneză a declarat că toţi cei şase insurgenţi au fost ucişi în ciocnirea cu forţele de securitate.

Context

Mai multe posturi şi patrule ale forţelor de securitate au fost atacate de insurgenţi în ultimele luni, în special în provinciile Khyber Pakhtunkhwa (vest) şi Balucistan (sud), ambele învecinate cu Afganistanul.

Zece ofiţeri de poliţie au fost ucişi şi alţi şase răniţi pe 5 februarie într-un atac asupra secţiei de poliţie din districtul Dera Ismail Khan din Khyber Pakhtunkhwa.

În aceeaşi provincie, 23 de soldaţi au fost ucişi şi peste 30 au fost răniţi în decembrie anul trecut, când şase insurgenţi au încercat fără succes să pătrundă într-o bază militară şi, ulterior, au intrat în edificiu cu un vehicul încărcat cu explozibili, provocând prăbuşirea clădirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.