Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`ATAC FRONTAL` al FCSB la ICCJ în dosarul ANULĂRILOR de MARCĂ - Clubul a recuzat JUDECĂTORUL care a scos CSA câștigătoare în primul proces de marcă

digi24
FCSB

Instanța supremă a reluat, marți, dezbaterile, în dosarul de marcă al FCSB declanșat împotriva Clubului Sportiv al Armatei.

La termenul de marți al procesului apărătorii FCSB au formulat o cerere de recuzare împotriva unui dintre judecători pe motiv că acesta s-ar mai fi pronunțat și anterior legat de obiectul de judecată al acestui dosar.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Concret, a explicat apărarea FCSB în sală, în acest pretins context, judecătorul cu pricina nu ar mai putea fi imparțial așa cum prevede legea, și, mai mult, ar fi și incompatibil cu o nouă soluționare în speță.

Astfel, FCSB a cerut instanței recuzarea magistratului și reformarea completului prin înlocuirea celui recuzat cu un nou judecător.

Cazul va intra acum în atenția unui alt complet care trebuie să soluționeze cererea de recuzare a FCSB.

Completul de judecată în acest caz este format din judecătoarele Mihaela Paraschiv, Denisa Livia Băldean și Andreia Liana Constanda.

Citește și: AUTODETONAREA primarului din Bratovoești îl BAGĂ în CORZI pe Claudiu Manda

Magistratul Mihaela Paraschiv a fost magistratul care, anterior, a dat câștig de cauză Clubului Sportiv al Armatei, atunci când acesta a câștigat irevocabil procesul de marcă.

Acum avocatul FCSB a explicat în sala de judecată că magistratul avea obligația de abținere, dat fiind faptul că în ciuda a două decizii favorabile FCSB, la final de proces, la ICCJ, a stabilit irevocabil că CSA are câștig de cauză.

Răsturnarea a două decizii, a explicat avocatul, în favoarea CSA ar putea indica pretinsa lipsă de imparțialitate a respectivului magistrat.

FCSB a declanșat ofensiva împotriva CSA Steaua și a obținut până în prezent anularea a patru mărci câștigate de CSA.

Curtea de Apel București a stabilit în 25 aprilie 2019 decăderea CSA Steaua din drepturile privind patru dintre mărci.

Citește și: Clișeele' europarlamentarului Manda, DEMONTATE FIR CU FIR de DNA - Celelalte INTERCEPTĂRI arată...

„Evocând fondul, după anularea cu reţinere: Admite în parte acţiunea. Constată decăderea pârâtei Clubul Sportiv al Armatei Steaua din drepturile conferite asupra mărcilor înregistrate: MN 26915 STEAUA BUCUREŞTI, MN 63179 CS STEAUA 1947 -1967, MN 63180 – STEAUA, MN 63287 – A, pentru toate produsele şi serviciile pentru care ele sunt înregistrate.

Respinge în rest acţiunea ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 20.411 lei cu titlu de cheltuieli de judecată proporţional cu admiterea în parte a acţiunii.

Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 25.04.2019”, a stabilit la acel moment instanța.

Anterior, Tribunalul București a admis sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate a FCSB ce vizează articolul din legea Mărcilor referitor la faptul că o marcă trebuie folosită pentru a putea fi păstrată.

„Respinge exceptia necompetentei materiale a Tribunalului Bucuresti. Respinge exceptia inadmisibilitatii actiunii. Admite exceptia lipsei de interes si respinge actiunea ca fiind lipsita de interes.

Admite sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei privind constitutionalitateaart. 3 alin 1, lit. c, art. 3 alin. 1 lit d, art. 45 alin 1, lit a şi art. 46 alin 1 lit a, din Legea nr. 84/1998.

Citește și: `DELICATEȚEA` PIETREI de MOARĂ ce atârnă la gâtul EUROPARLAMENTARULUI Claudiu Manda

Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica azi, 17.1.02017”, a stabilit Tribunalul București.

„FCSB a făcut recurs și cere decăderea și respectiv anularea tuturor mărcilor CSA cu denumirea Steaua.

Aceasta  pe motiv că respectivele mărci nu au fost folosite ori au fost înregistrate cu rea-credință, în contextul în care, după închiderea secției de fotbal din anul 1998 și transferul echipei și a întregii activități fotbalistică și competiționale către ONG-ul Asociația FC Steaua, care, mai apoi a predat echipa în anul 2003 către actualul FCSB, CSA a înregistrat la OSIM aceste mărci în nume propriu, ca “mărci de baraj” exclusiv cu scopul de a le cesiona sau licenția mai târziu către FCSB, aspect interzis de legislația incidentă materiei mărcilor”, a declarat la acel moment avocatul Adrian Căvescu.

Contactat de STIRIPESURSE avocatul a explicat că prezența magistratului care a soluționat în favoarea CSA Steaua primul proces de marcă nu este legală și oportună în completul actual de la ICCJ, care soluționează acțiunea FCSB.

Totodată acesta a mai explicat că de la momentul înregistrării mărcii CSA Steaua ar fi încasat doar 17.000 de euro din activitățile de marcă, ceea ce ar echivala cu o nefolosire a acesteia, motiv pentru care de altfel Curtea de Apel București a dat câștig de cauză FCSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.