Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac păgân nemaintâlnit al conţopiştilor lui Cioloş la adresa Bisericii Ortodoxe Române

O ştire nefericită anunţa că, “în bugetul Secretariatului General al Guvernului, nu este prevăzut nici un leu pentru biserici”. Un lucru fără precedent atunci când vine vorba despre statul român. De ce? Pentru că BOR a fost, este şi va fi unul dintre dintre cele mai importante, dacă nu cea mai importantă din punct de vedere istoric, coloană de susţinerea a românismului, a poporului român şi, atenţie, a statului român. Practic, fiul refuză să-i dea ajutor mamei sale. Ceva inimaginabil, chiar şi pentru un guvern de atei, de tehnoslugi sau handicapaţi sufleteşte.

Acest atac fără precedent arată încă odată că ne aflăm în mijlocul unei vâltori care ţine cu tot dinadinsul să scufunde România într-un abis nonstatal, lipsiţi de identitate religioasă şi chiar fără identitate pur şi simplu. Altfel cum aş putea cataloga un gest fără precedent  cel puţin în ultimii 26 de ani? Să spun că au ajuns la Putere cei mai aprigi duşmani ai românilor? Că suntem conduşi, ca turmele de oi, la dispersarea identităţii naţionale? Că oamenii din frunte sunt lipsiţi de Dumnezeu?

Alegeţi dumneavoastră cu cine avem de a face, pentru că, pentru mine, propoziţiile de mai sus indică unul şi acelaşi lucru: antinaţionalismul care ţinteşte România s-a inflitrat în însuşi Statul Român şi situaţia tinde să devină foarte îngrijorătoare.

Într-un final, Cioloş catadicseşte să vorbească cu Patriarhul Daniel şi anunţă, prin Ministerul de Finanţe, că se vor găsi nişte parale pentru biserici, ba chiar o să crească şi salariile clericilor. Brava, dar nu am priceput cu cât se va mari salariul pentru preoţii ortodocşi. Aşa, per capita, ca să ne facem şi noi o idee… Poate doar se laudă cu cele 10 procente propuse şi votate de PSD. Apoi, silentio stampa vizavi de Catedrala Mânturii Neamului. De ce? Pentru că Preşedintele Republici nu e nici de la mare depărtare asemănător unui Carol I sau Ferdinand cel Înţelept. Mare pedeapsă pe capul nostru!

Până la aceste firimituri anunţate cu o voioşie inconştientă presei, Patriarhul a repetat că nici de salarii pentru preoţii n-ar fi nevoie, dacă li s-ar restitui averea Bisericii. Corect. Şi n-ar fi rau deloc şi s-ar liniştii şi decerebraţii care urlă de le sar balele pe toate zidurile că iau popii bani de le stat. Şi gata cu gâlceava.

Dar ştiţi de ce nu se poate? Pentru că această avere totalizea circa 200 de miliarde de euro. Păi cum să scape Statul aşa ceva. Nu e legal să o ţină la el, e adevărat, dar ce contează. Dar păgânismul şi goana după bani de ciordit technocrat a ajuns să se zgârcească la 10 milioane de euro pentru Catedrala Măntuirii Neamului.

10 milioane de euro, în loc de 200 de miliarde de euro. Şi nici aşa nu e bine.

Ruşinos, conţopişti trădători ce sunteţi!

Aici ar trebui subliniat şi faptul că, în timp ce alte culte (se ştiu ele foarte bine) s-au dat cu dosul de pământ ca să obţină nu ştiu ce retrocedări, strigându-şi dreptatea prin toată Europa, BOR n-a întreprins nici o acţiune. De ce? Pentru că este, încă odată, unul dintre pilonii cei mai importanţi ai românismului, dragii mei. BOR a lăsat spre folosinţă această uriaşă comoara statului spre beneficul poporului.

Deşi, s-o spunem drept, clădirile, pământurile, pădurile, sau ce o mai fi printre altele în cele 200 de miliarde de euro sunt majoritatea donaţii ale creştinilor către BOR, nu către stat! De ce? Simplu, pentru că statul se apleacă în faţa vânturilor şi furtunilor, Biserica nicicând!

Înapoind această avere, BOR nu va mai sta la mâna unor tehnoslugi inchinate altor Porţi şi care, se vede treaba, că nu guvernează pentru România, ci impotriva intereselor României.

Conţopiştii tehnoslugi şi-au dat arama pe faţă, ai de grijă frate român!

Ninel PEIA

Deputat PSD Ilfov

http://www.stiripesurse.ro/nu-mai-trageti-in-biserica-ortodoxa-capitolul-i_972991.html

http://www.stiripesurse.ro/nu-mai-trageti-in-biserica-ortodoxa-capitolul-ii_973426.html

www.ninelpeia.ro

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.