Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul oficial al Rusiei despre INVADAREA României: 'Nu arunca cu piatra în casa de sticlă a vecinului pentru că și pereții casei tale sunt de sticlă'

rusia romania

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a vorbit despre relațiile României cu Rusia. Într-un interviu acordat Realității TV, înaltul oficial rus a ținut să puncteze că cele două țări au punți de legătură: ortodoxia, cultura, valorile. De asemenea, Kuzmin spune că Rusia nu intenționează să atace România și a ținut să ofere o pildă foarte interesantă: „Nu arunca cu piatra în casa de sticlă a vecinului pentru că și pereții casei tale sunt de sticlă.”

Citește și: Dialog INCREDIBIL al lui Vladimir Putin despre România: 'Asta e o bucurie'

„Rusia nu a planificat să invadeze România la nici o oră.  Am vrea să vedem în România un vecin bun.

Întru totul aș vrea să susțin și să împărtășesc dorințele de a face relațiile dintre noi transparente, sincere, folositoare reciproc și pline de prietenie. Noi suntem vecini și cum spuneau arabii: nu arunca cu piatra în casa de sticlă a vecinului pentru că și pereții casei tale sunt de sticlă.

Nu vreau să intru în momente istorice, dar la finalul anului trecut am sărbătorit relațiile diplomatice între Rusia și România.

Ortodoxia ar putea fi o cale de punte între țările noastre. Avem multe puncte comune. Mai ales ne unește că Rusia este un stat majoritar ortodox. Dar această tradiție ortodoxă și mentalitatea ortodoxă. Când un grup de state progresiste neagă chiar și creștinătatea... Diferențele noastre cu țările terțe sunt multe. În mare parte avem aceleași valori de familie și sunt valori care ne pot apropia. Totuși, vedem că se păstrează și divergențe între bisericile noastre. Patriarhul Chiril a fost în urmă cu doi ani în România. Apoi patriarhul Daniel a fost în Rusia”, a precizat ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, în emisiunea Realitatea Românească, moderată de Octavian Hoandră.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.