Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bine de ştiut: Cum deosebim mierea autentică de cea falsificată

Mierea este considerată cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Problema este cum putem fi siguri că produsul pe care îl cumpărăm este autentic. Pe piaţă există şi multe sortimente falsificate sau în care a fost adăugat zahăr. Cum le recunoaştem?

Cea mai bună modalitate de a testa dacă mierea este naturală este să o gustaţi. Sunt însă foarte puţine persoane care pot să îşi dea seama astfel dacă au cumpărat sau nu un produs apicol autentic. Aşa că, cei mai mulţi optează pentru un alt test, dar care nu este şi cel mai indicat.
”Testul acela cu bula de aer depinde în general de vâscozitatea mierii. Pot să fie mieri mai dense sau mai puţin dense, eu nu consider că este testul cel mai reprezentantiv”, a declarat, potrivit Digi24, medicul Cristina Pavel.
Un alt test: dacă mierea este perfect limpede, atunci poate fi una contrafacută, dar nu este obligatoriu. Cel mai bine este să turnaţi puţină miere într-un recipient cu apă.
”Dacă firul este întrerupt, înseamnă că e miere naturală. Dacă este un fir continuu şi ceea ce curge în recipientul cu apă se dizolvă imediat, înseamnă că are zahăr”, a adăugat Cristina Pavel.
În plus, mierea naturală, care nu are zahăr adăugat, se va aşeza pe fundul paharului şi nu va pluti în apă. Cei care se aprovizionează cu miere din supermarketuri sunt sfătuiţi să citească de fiecare dată eticheta. Uneori, ce arată a miere nu este chiar miere.
„Se pare că am intrat deja în faza în care mierea produsă de albine, mai bine zis produsă de natură, se găseşte din ce în ce mai greu. Au apărut produsele identic naturale, în ghilimele”, a precizat apicultorul Ion Bodnariu.
„Sunt situaţii în care scrie miere, dar e miere într-un procent foarte mic şi de fapt este altceva în acel borcan. Este un amestec de glucoză şi fructoza sau sirop de porumb, e mult mai grav decât o miere falsificată”, a mai spus Cristina Pavel.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.