Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură umilitoare: SUA anunță că a prins doi ruși care fugeau de mobilizarea decretată de Putin

ABC News
soldati rusi dezertori

Doi bărbați au fost reținuți în statul american Alaska după ce le-au spus localnicilor că fug de armata rusă. Cei doi ruși susțin că au traversat strâmtoarea dintre Rusia și SUA, potrivit Sky News. Doi bărbați ruși au fost reținuți după ce au navigat 300 de mile prin strâmtoarea Bering din Rusia până în Alaska, relatează presa locală.

Autoritățile de pe insula St. Lawrence i-au găsit pe cei doi bărbați într-o barcă mică în apropierea orașului Gambell, potrivit Alaska News Source. Aceștia le-ar fi spus localnicilor că „fugeau de armata rusă".

„Având în vedere actualele tensiuni sporite cu Rusia, senatorul Sullivan l-a sunat apoi pe secretarul Departamentului pentru Securitate Internă (DHS) și a vorbit cu acesta, precum și cu un alt oficial de rang înalt al DHS. Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor răspunde și parcurge procesul de determinare a admisibilității acestor persoane de a intra în Statele Unite", au anunțat autoritățile americane.

Bărbații au susținut că au plecat din Egvekinot, în nord-estul Rusiei, cu câteva ore înainte de ajunge în SUA. Guvernatorul Mike Dunleavy a anunțat că bărbații au fost reținuți.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat luna trecută o mobilizare parțială pentru războiul din Ucraina, provocând o plecare în masă peste granițe a bărbaților în vârstă de luptă. Se estimează că sute de mii de ruși au fugit din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.