Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce semnificație are poziția în care dormi

somn

Studii recente au dovedit faptul că felul în care dormim spune totul despre noi: ce gândim, ce simțim, ce ne dorim. Faceți și dumneavoastră testul și convingeți-vă!

Psihologii au stabilit că există o legătură puternică între poziția pe care o adoptăm în somn și felul în care privim lumea. De fapt, oamenii de știință susțin că limbajul trupului (chiar adormit) nu minte niciodată, potrivit awesomelifehacks.info.
Ce înseamnă mai exact poziția pe care o adopți în somn?

Subconștientul este cel care dictează limbajul corpului. Mintea noastră controlează felul în care comunicăm cu restul lumii prin intermediul cuvintelor, care ne oferă și posibilitatea să oferim intenționat informații false. Însă limbajul corpului nu poate fi “falsificat”. În consecință, gesturile și expresiile faciale spun mai multe despre noi decât propriile cuvinte. Cele mai credibile informații despre cineva le poți obține când respectiva persoană doarme. În stare de trezie, avem doar control parțial asupra gesturilor și expresiilor noastre faciale. Când dormim, conștientul este inactiv, iar limbajul trupului este controlat exclusiv de subconștient.
Sigur că nu dormim în aceeași poziție toată noaptea. Ne putem schimba poziția în somn de până la patruzeci de ori pe noapte, sau chiar și mai mult dacă ne simțim stresați de ceva în mod special. Fiecare dintre noi are o poziție “favorită” pe care o adoptă cu regularitate în somn. Aceasta tinde să fie și poziția în care ne trezim dimineața (trezitul de ceasul deșteptător nu contează, dat fiind că acesta ne poate trezi în oricare dintre stadiile somnului).
Stabilește-ți poziția favorită în somn și verifică interpretarea
Dormitul pe spate. Ca regulă generală, dormitul în această poziție înseamnă că vă simțiți destul de relaxat. E un semn de încredere și forță psihologică. Oamenii care dorm astfel sunt plini de încredere în sine în orice situație și sunt întotdeauna bucuroși să asimileze informații noi și să facă noi cunoștințe. Atenție, însă, încrederea în sine se poate transforma foarte ușor în aroganță, lucru indicat de împrăștierea mâinilor și picioarelor prin tot patul și de ocuparea de mult spațiu în timpul somnului.
Dormitul în poziție fetală. Aceasta este poziția primară, caracterizată de dormitul pe o parte cu picioarele strânse sub burtă și brațele înfășurate strâns în jurul corpului sau al păturii. Cei care dorm în această poziție ocupă de obicei doar un colț al patului și le place să doarmă lângă perete. Poziția ar indica faptul că persoana care o adoptă este timidă, ușor intimidabilă și nu îi plac confruntările fățișe. Astfel de oameni au nevoie de un “gardian”, de cineva care să aibă grijă de ei și să îi protejeze de provocările vieții.
Dormitul pe burtă. Poziția se caracterizează prin dormitul pe burtă îmbrățisând salteaua cu brațele. Ca regulă generală, în somn ne sprijinim cu brațele de pernă sau le ținem întinse de-a lungul corpului, cu picioarele, de asemenea, întinse. Cei care dorm predominant în această poziție sunt oameni cărora le place să preia conducerea și să își determine cursul propriei vieți. Cel mai adesea, acest gen de oameni nu suportă prea bine criticile, fiind convinși că doar propriile lor acțiuni și decizii sunt cele ”corecte”. Acastă poziție în somn mai indică încăpățânare și atenție la detalii.
Dormitul pe o parte. Această ultimă poziție în somn se caracterizează prin dormitul pe o parte, dar nu făcut ghem, ca în poziția fetală. Brațele și picioarele sunt întinse sau ușor îndoite. Spre deosebire de poziția fetală, în această poziție corpul pare mult mai relaxat. Oamenii care preferă să doarmă în această poziție au o minte analitică, sunt stabili și demni de încredere. Nu au nici o dificultate în a se adapta oricărei situații în viață și pot face față greutăților chiar fără a poseda o forță mentală extraordinară, sau alt gen de calități speciale.
content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.