Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Cătălin Berenghi, cel mai nou candidat la Primăria Capitalei

12573914_921677327919152_3890942461369527478_n

12573914_921677327919152_3890942461369527478_nCătălin Berenghi, cunoscut publicului larg pentru protestul său anti-moschee în București, când a îngropat mai mulți porci pe terenul concesionat comunității musulmane din România, a anunțat că va candida la Primăria Capitalei.

„M-am hotărât să candidez la Primăria Generală, să-i atac eu pe ei din interior. Sunt presiuni foarte mari asupra mea din cauza protestelor pe care le fac de patru ani faţă de instituţiile inapte ale statului, cum sunt Guvernul, Primăria Capitalei, Administraţia Presidenţială sau Poliţia. Ultima ispravă este cea a încadrării clădirilor în care am afaceri din 1993 în clasa 2 de risc. Acum sunt în clasa 1 de risc. Am primit somaţie de închidere a activităţii şi Primăria Sector 5 mi-a retras autorizaţia de funcţionare. Din cauza abuzurilor m-am hotărât să candidaz la Primăria Capitalei”, a declarat Cătălin Berenghi pentru Puterea.

Cătălin Berenghi este omul contrastelor. Fost soldat al Legiunii Străine cu patru războaie la activ, în Irak, Afganistan, Coasta de Fildeş şi Liberia, acesta este cunoscut pentru activismul său împotriva construirii unei moschei în București. Pare totuși că afacerile și crezurile personale nu merg mână în mână, Berenghi fiind totodată și patronul cafenelei cu temă hindusă, Krishna, unde poți comanda o narghilea, bucurându-te de ritmuri arăbești, potrivit Adevărul. La 35 de ani, în afară de cafenea acesta mai deține și o fabrică de ventilații industriale, precum și o școală de ghizi montani, unde instruiește 200-300 de tineri pe an.

Un alt proiect dus la bun sfârșit de Cătălin Berenghi  este reintroducerea orașului Budapesta pe Arcul de Triumf.

„Pe interiorul Arcului de Triumf sunt trecute luptele victorioase ale armatei române, printre care şi Budapesta. În 1949-1950, Ana Pauker şi toată echipa de atunci au înlăturat inscripţia pentru că ea nu convenea nici ungurilor, nici ruşilor. Cum mie îmi plac lucrurile imposibile şi greu de realizat, am zis că aici trebuie să mă bag eu. M-am luptat patru ani. Am trimis memorii la preşedinte, la primul-ministru, la prim-procuror, SRI, peste tot. Săptămâna trecută am reuşit. Acum inscripţia „Budapesta” este la locul ei. Deci eu prin ceea ce fac acum, mă consider în vacanţă. Mie îmi lipseşte acţiunea. Am avut controale, ameninţări, am fost şantajat, amendat.”

Pagina de Facebook Cătălin Berenghi numără peste 10.000 de aprecieri. Un număr foarte mare, ținând cont de faptul că nu este o persoană care să aibă expunere publică constantă. Observăm cum mesajul cu valențe radicale are un mare succes pe Facebook, un alt exemplu în acest sens este pagina oficială a lui Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită și proaspăt declarat candidat la Primăria Capitalei. Emițător al aceluiași tip de mesaj, Diaconu adună peste 170.000 de aprecieri. Un alt candidat atipic la Primăria Capitalei, dar cu un mesaj diferit față de cei doi, Nicușor Dan, numără pe pagina oficială peste 36.000 de aprecieri. Deși ultimii doi se bucură de o susținere net superioară pe Facebook, nu trebuie uitat că atât Diaconu cât și Nicușor Dan conduc două partide politice și sunt implicați în activități publice constante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.