Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copleșiți de greutăți, românii ar susţine o politică suveranistă

infobrasov.net
romani popor populatie

În opinia majorităţii românilor, Bucureştiul ar trebui să ducă mai degrabă o politică suveranistă. Potrivit sondajului recent publicat realizat de Institutul Avangarde din România, 61% din cei întrebaţi ar susţine această direcţie faţă de politica globalistă citeaza MAGYAR NEMZET, conform RADOR.

Susţinerea politicii globaliste este de doar 16%. Majoritatea relativă a respondenţilor (28%) l-ar vota mai degrabă pe Donald Trump faţă de Joe Biden (22%) în cazul în care ei ar trebui să aleagă între preşedintele american fost şi actual. Nu este pentru prima oară că sondajele din România semnalează popularitatea politicii suveraniste.

În acelasi timp insa, analiştii atrag atenţia asupra faptului că deocamdată, în pofida opţiunii, această direcţie politică nu are înca reprezentanţi politici credibili. Politicienii formaţiunii de opoziţie AUR, care folosesc şi lozinci suveraniste, atrag atenţia asupra lor în primul rând cu scandaluri, respectiv cu declaraţii extremiste, antimaghiare.

Chiar dacă susţinerea AUR este în jur de 15%, demonstraţia antiguvernamentală organizată la sfârşitul săptămânii de către formaţiunea condusă de fostul ultraş de fotbal George Simion a înregistrat un eşec spectaculos. La demonstraţia la care urma să participe mai multe sute de mii, au apărut doar abia patru mii, mai mult, susţinătorii Dianei Soşoacă, fostă membră AUR, s-au lansat la un moment dat într-un conflict cu susţinătorii lui Simion, în care s-a ajuns şi la manifestări de forţă.

Într-un interviu anterior, analistul politic Zsolt Pászkán considera că principalul gen al AUR ar fi "divertismentul de deşeuri", "muzica populară balcanică, politizarea de tip manele". După cum a afirmat, atitudinea împotriva sistemului este doar camuflaj. În aprecierea sa, succesul partidului se datorează acelor alegători în cercul cărora se doreşte practicarea acestui stil.

Analistul politic Bogdan Duca a postat pe blogul său că "un «highwayman» nenorocit sosit de pe peluză şi limitat din punct de vedere intelectual" nu reprezintă o alternativă pentru puterea actuală.

El crede ca nici Liviu Dragnea, fostul lider al social-democraţilor nu este potrivit pentru aşa ceva, ca şi Aurelian Pavelescu, preşedintele fostului partid de la guvernare PNŢCD, care la acest moment nu face parte din legislativ. "PNŢCD este un partid decedat pe care nici Viktor Orbán nu l-ar mai putea resuscita" - a adăugat Duca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.