Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila: Creșterea capacității de la ATI COVID este o provocare. Ținta este de 1.522 de paturi la ATI COVID

gov.ro
Cseke Attila

Creșterea capacității de la ATI COVID este o provocare continuă, declară ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. El precizează că a pornit de la o capacitate de sub 700 de locuri și a ajuns la peste o mie, ținta fiind de 1.522 de paturi la ATI COVID, Mediafax.

Cseke Attila spune, la RFI, că mărirea capacității de la ATI COVID este o provocare, după ce maximul atins a fost de 1.600.

„Este o provocare continuă, zilnică, în fiecare zi lucrăm pentru acest lucru, de la preluarea mandatului de ministru interimar al Sănătății, unde am pornit cu o capacitate de sub 700 de paturi ATI pentru pacienții Covid. Ieri am fost la 1.069 de paturi ATI operaționale și trebuie să creștem încontinuu. În fiecare zi creștem numărul de paturi, discutăm cu fiecare județ, avem videoconferințe cu DSP-urile, cu cei din spitale. Avem un plan de reziliență, care prevede un număr de 1.522 de paturi la care trebuie să putem să ajungem. Este o cifră care se bazează pe o propunere a Direcțiilor de Sănătate Publică și a managerilor de spitale. E o cifră foarte apropiată de nivelul maxim atins de până acum într-un val pandemic anterior, care a fost de peste 1.600 de paturi, ceea ce înseamnă că sistemul a fost capabil odată să ajungă la această capacitate”, a spus ministrul interimar al Sănătății.

Întrebat în cât timp poate fi atins nivelul de 1.522 de locuri la ATI COVID, ministrul interimar al Sănătății a răspuns: „Nu există un orizont de timp, în sensul în care de azi pe mâine, este clar că de azi pe mâine nu putem ajunge la 1.522, dar acest număr trebuie atins într-un termen destul de scurt, în câteva zile. Rata infectării este destul de bruscă, mult mai abruptă această pantă, decât a fost în orice alt val pandemic și sistemul medical românesc și spitalicesc în primul rând trebuie să acționeze. Am cerut responsabilitate și solidaritate de la cei din sistemul medical, în principal din sistemul spitalicesc. Sigur, e o perioadă nu ușoară nici pentru cei care lucrează în acest sistem (...), dar trebuie să putem să depășim această situație”.​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.