Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce vrea Victor Ponta un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional

Nu mai uimeşte pe nimeni „consecvenţa” uimitoare a lui Victor Ponta în ceea ce priveşte acordurile României cu Fondul Monetar Internaţional. A criticat  primul acord de finanţare din perioada maximă a crizei economice după ce a trecut în opoziţie, l-a contestat pe cel de-al doilea, prudenţial şi chiar i-a gonit pe experţii FMI la ultima vizită, atunci când aceştia i-au solicitat cifre concrete asupra măsurilor fiscale anunţate.

Acum aflăm de la Victor Ponta şi Eugen Teodorovici că au început să zgârie umili pe la uşa FMI şi că ar dori un nou acord de finanţare cu această instituţie financiară. Din păcate însă, prim-ministrul şi ministrul de finanţe nu ne spun şi de ce şi-au schimbat radical părerea faţă de F.M.I. Ce s-a schimbat între timp? Nu mai este F.M.I. vinovatul de serviciu pentru eşecurile Guvernului Ponta? Să fie oare de vină cifrele legate de implementarea noului Cod fiscal, pe care nu le-a văzut nimeni, dar care le dau emoţii pentru deficitul bugetar din anii viitori?

Dacă Victor Ponta şi Eugen Teodorovici vor să angajeze România într-un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, atunci au obligaţia să le spună românilor atât motivele, cât şi obiectivele acestuia.

Un nou acord cu F.M.I. ar fi de dorit dacă ar urmări consolidarea fiscală pe termen lung a României, asigurarea unei creşteri economice sustenabile şi stimularea creării de noi locuri de muncă, precum şi realizarea acelor angajamente din care Guvernul Ponta nu a reuşit să realizeze mai nimic: eficientizarea companiilor cu capital de stat şi generalizarea guvernanţei corporatiste, nu politice, în acestea; continuarea procesului de privatizare a unor companii; continuarea procesului de liberalizare a unor sectoare economice; recuperarea unor arierate din economie. Un nou acord cu F.M.I. ar trebui să conţină şi un calendar precis de implementare a acestor reforme, cu termene precise.

Chiar dacă Victor Ponta şi Eugen Teodorovici vor să pară ceea ce nu sunt, le dau vestea proastă că nici un oficial al Fondului Monetar Internaţional nu va mai avea încredere în vreun reprezentant al Guvernului României, câtă vreme Victor Ponta este prim-ministru.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.