Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Andrei Pop: Există din partea Guvernului Orban interes pentru tinerii afectați de efectele economice ale pandemiei?

Facebook
Andrei Pop

Deputatul PSD Andrei Pop a atenționat joi că perspectivele economice ale tinerilor se vor înrăutăți în perioada următoare, așa cum s-a întâmplat și după criza din 2008, astfel că Guvernele trebuie să ia măsuri urgente.

„Știe cineva dacă există din partea Guvernului Orban un interes atât de mare și pentru tinerii afectați de efectele economice ale pandemiei, pe cât este cel față de afacerile cu echipamente medicale pe care le patronează în această criză? Mă refer, în special, la tinerii care sunt pe punctul de a intra în câmpul muncii și sunt lipsiți de perspective de angajare pentru că firmele și-au închis porțile provizoriu sau definitiv. De asemenea, mă interesează și tinerii care sunt în ani educaționali terminali și fac parte din familii dezavantajate și au nevoie de sprijin sub forma îndrumării în carieră.

Experții Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Ingrid Schoon – profesor la Institutul pentru Educație al University College London și Anthony Mann – analist la Directoratul OECD pentru Educație au arătat într-un studiu, citat de site-ul https://www.edupedu.ro/ , că perspectivele economice ale tinerilor se vor înrăutăți în perioada următoare, așa cum s-a întâmplat și după criza din 2008. Prin urmare, Guvernele trebuie să ia măsuri urgente pentru a-i sprijini pe tineri să facă tranziția de la învățământ la angajare de durată, subliniază experții OECD.

Analizând criza din 2008, aceștia au tras o serie de concluzii despre soluțiile care ar putea fi luate.

1. Să fie întărite legăturile dintre instituțiile de învățământ și angajatori

Potrivit OECD, subvențiile pentru angajatori facilitează angajarea tinerilor în programe cu perspective reduse. Astfel, intervențiile guvernelor sunt binevenite dacă se concentrează pe calitatea furnizării de programe de ucenicie, pe durata acestora și sprijin pentru creșterea productivității.

2.Îndrumarea în carieră

Pentru tineri, o metodă de a trece peste acest impas este să-și continue studiile. Dar acest lucru este mai dificil pentru tinerii din medii dezavantajate, care nu au acces la îndrumare și care au cel mai mult nevoie de asemenea servicii, pentru a lua decizii informate, arată experții.

Vin și mă întreb, care sunt măsurile pe care le-ați luat sau pe care le veți lua, domnule Orban, pentru tinerii ale căror perspective au fost afectate de această criză?”, a transmis deputatul PSD Andrei Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.