Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dubla campioană olimpica ratează Jocurile Olimpice de la Beijing

eurosport.com
schi alpin

Norvegianca Ingvild Flugstad Oestberg, dublă campioană olimpică la schi fond, va rata JO de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) din cauza problemelor de sănătate, a anunţat duminică Federaţia de schi din Norvegia (NSF), citată de AFP.

Sportiva, în vârstă de 31 ani, a fost medaliată cu aur la sprint pe echipe şi cu argint la sprint individual, la JO 2014 la Soci (Rusia), iar apoi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului JO 2018 de la Pyeongchang (Coreea de Sud), graţie victoriei în proba de ştafetă 4x5 km.

Oestberg revenise în echipa naţională a Norvegiei în luna noiembrie, după ce s-a confruntat timp de aproape doi ani cu probleme de sănătate, perioadă în care rezultatele sale la testele fizice nu au fost considerate suficient de ridicate pentru ca federaţia să o autorizeze să concureze.

"Urmărirea prevăzută după primele curse arată că starea sa de sănătate nu suportă programul curselor", a spus medicul echipei norvegiene, Oeystein Anderson. "Prin urmare, Ingvild trebuie să ia din nou o pauză mai lungă, ceea ce înseamnă, din păcate, că Jocurile Olimpice vin prea devreme pentru ea", a adăugat el.

Aceasta este o lovitură dură pentru Ingvild Flugstad Oestberg, care a cucerit marele Glob de Cristal al Cupei Mondiale feminine de schi fond în 2019.

"Am muncit din greu, am făcut tot ceea ce am putut, m-am simţit bine şi m-am bucurat să revin pe schiuri. Visurile sunt spulberate, dar nu pot decât să privesc înainte", a comentat Oestberg, citată de federaţie.

Absentă în sezonul trecut din cauza problemelor de sănătate, Oestberg a revenit în actuala ediţie a Cupei Mondiale. Ea a făcut parte din ştafeta norvegiană victorioasă la Ruka (Finlanda) în luna noiembrie anul trecut, şi s-a clasat pe locul 8 la începutul lunii decembrie în proba de 10 km liber de la Davos (Elveţia), informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.