Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a lăsat orașul fără apă caldă și căldură, Fritz SPARGE IAR BANI: dă 23.000 de euro pe un catalog de amenajări urbane

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, sparge banii pe ce apucă. După ce a lăsat orașul fără apă caldă și căldură, Fritz a contractat un studiu privind calitatea vieții, care costa nu mai puțin de 27.000 de euro. Acum, Fritz plătește 23.000 de euro pe un catalog de amenajări urbane. Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat luni că a fost lansată procedura de achiziție publică pentru un ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier urban. „De mulți ani, Timișoara este deficitară la capitolul estetic, mai ales în cartiere”, spune edilul.

Citește și: Administrație ca în filmele de COMEDIE: administrația Fritz a ANULAT majorarea impozitelor locale, votată chiar la propria inițiativă

„Fiecare investiție e făcută separat și fiecare proiectant decide cum dorește. Rezultatul? Diferite tipuri de amenajări, de materiale, de mobilier urban – uneori pe străzi aparținând aceluiași cartier. Cum arată băncile din parcul în care mă plimb sau chioșcul de ziare la care merg zilnic, cât de accesibilă este trecerea de pietoni pentru vârstnici sau persoane cu dizabilități – sunt detalii care fac diferența între a avea sau nu, un spațiu public de calitate, accesibil pentru fiecare”, scrie luni pe Facebook Dominic Fritz. Acesta a anunțat că a fost lansată procedura de achiziție publică pentru un ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier urban.

„Nu vom mai vedea investiții care nu respectă dreptul la acces al tuturor și care trebuie refăcute după câțiva ani fiindcă materialele nu au fost de calitate. Ne asigurăm un aspect unitar al orașului din punct de vedere al mobilierului urban și al iluminatului public, dar și al modului de amenajare al trecerilor de pietoni, trotuarelor și acceselor”, spune primarul. Conform acestuia, toate administrațiile din marile orașe europene au astfel de ghiduri locale care îi ajută să trateze unitar strada sau parcul, din punct de vedere tehnic, estetic, social, de recreere și agrement, turistic. Ofertele pentru realizarea ghidului se pot depune până în 7 decembrie. Ghidul va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara și va deveni reglementare locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.