Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După plecările masive din DNA, un fost candidat la funcția de procuror general al României vrea să lucreze în cadrul structurii

sigla dna

Secția pentru Procurori a CSM decide astăzi dacă aprobă delegarea lui Gheorghe Emil Moța, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central.

Emil Moța a candidat la funcția de procuror general al României și de procuror șef al DNA în anul 2012.

Gheorghe Moţa a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Gorj până în mai 2007, când plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a revocat.

Potrivit legii, "revocarea din funcţia de conducere a procurorilor se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea adunării generale ori a conducătorului parchetului (...) în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale".

Citeste si Omul lui Donald Trump, DEZVĂLUIRI după eliberare : 29 de membri ai SWAT mi-au încercuit locuinţa, 17 vehicule în grădină, un elicopter în aer

În cursul lunii iulie 2012, procurorul Emil Moţa a fost reclamat de procurorul general al României de la acea vreme, Laura Codruța Kovesi, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a unor declaraţii făcute în presă, în legătură cu un dosar aflat în cercetare.

Potrivit informațiilor din spațiul public, procurorul Moţa s-a remarcat în urma dosarului Țundrea, considerat a fi cea mai mare eroare judiciară, fiind magistratul care a dat curs unui memoriu trimise de Țundrea din spatele gratiilor prin care cerea redeschiderea anchetei pentru efectuarea testului ADN. Ca urmare a testului, s-a descoperit ca Țundrea nu a fost autorul crimei de care a fost acuzat, fiind eliberat din închisoare după 12 ani de detenție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.