Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV. Cum au votat europarlamentarii in Cazul Kovesi. Reprezentantii PNL au influențat decisiv votul în favoarea lui Kovesi

kovesi audiere

Laura Codruța Kovesi a obținut 26 de voturi azi, în comisia LIBE, depășind candidatul francez, care a obținut doar 22 de voturi. Cele 5 voturi decisive în favoarea lui Kovesi au provenit de la europarlamentarii PNL, care au înlocuit alți europarlamentari de drept în Comisia LIBE, potrivit unor informații furnizate stiripesurse.ro. Astfel, în mod normal, PNL avea un singur europarlamentar în Comisia LIBE, pe Traian Radu Ungureanu, numai că în cele din urmă Marian Jean Marinescu, Siegfried Mureșan, Adina Vălean și Cristian Bușoi au înlocuit alți europarlamentari în comisia LIBE și au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

Vezi și: Președintele Comisiei LIBE face marele anunț: când se va da votul DECISIV pentru Laura Codruța Kovesi

Unul dintre europarlamentarii FIDESZ, membru de drept în comisia LIBE, a fost convins de PNL să fie înlocuit de un europarlamentar liberal. FIDESZ a anunțat în urmă cu o săptămână că va vota împotriva lui Kovesi

Potrivit unor surse, cei 5 europarlamentari de la PSD care au votat împotriva lui Kovesi au fost Gabriela Zoană, Emilian Pavel, Răzvan Popa, Claudiu Tănăsescu și Maria Grapini. Mai mult, europarlamentarii PSD au vorbit cu eurodeputații din Bulgaria ca să-i înlocuiască în comisie și să voteze împotriva lui Kovesi.

”Somez Guvernul și coaliția majoritară să înceteze orice demers la nivelul Consiliul UE în ceea ce privește procedurile ulterioare. România a repurtat o victorie, dar este necesară, măcar în ceasul al 12-lea, mobilizarea tuturor actorilor din România pentru a maximiza șansele candidatului român să obțină șefia parchetului european”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, după succesul Laurei Codruța Kovesi în comisia LIBE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.